základní skupiny - skupina F
30.09.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fiorentina i podruhé remizovala, tentokrát se Steauou

Fiorentina na domácím hřišti pouze remizovala se Steauou Bukurešť. La Viola zaznamenala ve skupině již druhou remízu, pro Steauu je tento bod prvním. Domácí tým navíc několikrát podržel brankář Sebastien Frey.

Adrian Mutu prožíval zvláštní utkání, neboť hrál proti svým krajanům. Nicméně hned od samého začátku dělal v obraně Steauy vítr. Obelstil ofsajdovou past a naběhl si na krásný míč Maria Alberta Santany, stačilo již jen překonat brankáře, ale Adrian Mutu poslal míč přes soupeřovu branku. Na druhé straně začínal dělat značné problémy zadákům Florentiny svou rychlostí Semedo. Ve 13. minutě přišla další obrovská šance domácích. Alberto Gilardino se natahoval po centru Sergia Almirona jak jen mohl, ale míč se nešťastně odrazil od bránícího hráče.

O chvíli později se projevili také hosté. Semedo svým sprintem opět zneutralizoval celou obranu Violy a z velmi dobré pozice střílel nad domácí branku. Martin Jorgensen evidentně nestačil rychlonohému Semedovi, bylo tedy jen otázkou času, kdy trenér Prandelli přichystá změnu. Útočná fáze domácího celku ztroskotávala na častých ofsajdech či bídných zakončeních útočníků.

Juan Manuel Vargas se marně pokoušel pokořit domácí z přímého kopu, zatímco Semedo opět ukázal Jorgensenovi svá záda a nebezpečnou střelou trefil boční síť. Ve 25. minutě však velmi dobře pálil Adrian Mutu. Svůj volej však poslal nad branku Zapaty. O poločasu došlo k již očekávanému střídání. Martina Jorgensena nahradil Luciano Zauri.

Po změně stran to zkoušeli Felipe Melo a Adrian Mutu neúspěšně z uctivé vzdálenosti. Avšak poté přišla největší šance Fiorentiny. Adrian Mutu napálil míč z přímého kopu do tyče! Kuzmanovič, sotva přišel na hřiště, poslal krásný centr na hlavu Rumuna ve fialovém. Ten trefil pouze boční síť.

V 77. minutě silně udeřila Steaua. Po namazání Daria Danielliho se míče zmocnil Bănel Nicoliţă, který okamžitě nachází ve vápně Antonia Semeda. Proti Semedovo následné střele z velmi blízké vzdálenosti vytáhl Sebastien Frey úchvatný zákrok a podržel tak Fiorentinu. O chvíli později musel francouzský brankář opět zasahovat. Tentokráte proti útoku Nicoliţy. Fiorentina se však téměř okamžitě hrnula do protiútoku, kterému zamezil Robinson Zapata divokým vyběhnutím téměř až ke středovému kruhu.

Cesare Prandelli posílil ofenzívu, když na hřiště poslal Giampaola Pazziniho. Domácí však začali být nervózní. Alberto Gilardino se hádal se sudím Rileym o přímý kop po zákroku Petre Marina. V závěru vrhli domácí všechny své síly do útoku, což se jim málem vymstilo. Přímý kop Vargase či pokus Kuzmanoviče nebyly zdaleka tak ohrožujícími jako úprk Kampelise Kapetanose v samém závěru. Řeka zastavil skluzem na poslední chvíli až stoper Alessandro Gambreini.

Steaua si tak ze Stadia Artemio Francchi odvezla cenný bod za remízu 0:0 a především za sympatický a nebojácný výkon.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com, uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
satan_666

jasná jednička

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Gila je nějak ve formě

Reagovat
M11

2-0

Reagovat
Devil

Jasna 1.

tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, já nečekam, že by Fiorentina rozjela nějakej střeleckej ohňostroj, zároveň ale nepočítam s jakoukoliv bodovou ztrátou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak. Ale Steua si bod bude chtít odvést. Mám 1 takže snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

to měla být za 1

Reagovat
M11

no zbytecna ztrata stejne jako my

Reagovat
milan78

za koho kopeš ?

Reagovat
smazaný uživatel

jezisikriste tohle přece už není možné. ta Fiorentina má ale pech

Reagovat
smazaný uživatel

no aj tu som tipoval ze fiorentina vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele