základní skupiny - skupina F
25.11.2008 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern si bez problémů vystřílel postup do osmifinále

Bayernu stačil k jistotě postupu do osmifinále jakýkoli bodový zisk a hned od prvních minut se vydal tou správnou cestou. Hned ve druhé minutě se pěknou akcí blýskl Ribéry, který poslal do sprintu Kloseho, ten si přehodil Marina a odcentroval na úplně volného Lucu Toniho, jehož v čisté gólovce vychytal gólman Zapata.

Klose s Ribérym si za pár minut své role vyměnili. Polský rodák vyslal dopředu svého francouzského spoluhráče, který prakticky okamžitě prodloužil na italského zabijáka Toniho, který však tečoval jeho centr těsně mimo hostující klec. Rumuni působili dlouho poměrně bezradným dojmem a poprvé zahrozili až v 24. minutě, kdy po centru Morena pálil z voleje Radoi, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou.

Allianz Arena si poprvé zakřičela "gól" v 27. minutě. Postaral se o něj Miroslav Klose, ale jelikož se v době přihrávky ocitl za obranou Steauy a rozhodčí tedy jeho trefu správně neuznal. Hosté však ze sebe postupem času shodili patřičný ostych a stále více začali ohrožovat domácí obranu v čele s brankářem Rensingem. Po centru Nicolity se do šance dostával Moreno, ale v akrobatické pozici míč netrefil a trochu komicky naskočil i do obránce Bayernu Daniela van Buytena.

Poločas tedy skončil bezbrankovým stavem a oba celky tak měly stejnou naději na vítězství v tomto utkání. Také vstup do druhé půle vyšel lépe domácímu Bayernu. Ten mohl jít do vedení už ve 49. minutě a opět u toho byla trojice Klose - Ribéry - Toni. Prvně jmenovaný zatáhl míč po levé straně, poslal ho do vápna, kde na něj číhal Ribéry, který nezištně přizdvihl míč přímo na Toniho, jenže ani tentokrát se skóre neměnilo.

Bayern však i nadále diktoval tempo hry a nakonec se přeci jen dočkal očekávané branky. Po velkém závaru před Zapatou, kdy míč putoval z jedné strany na druhou, se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval Miroslav Klose, který ze vzduchu otevřel účet úterního duelu. Kdo čekal, že úvodní branka hochy z Mnichova ukolébá, hrubě se mýlil. Hned za čtyři minuty letěl do vápna soupeře další centr, Klose mazácky přizdvihl míč na Toniho a ten s jistotou proměnil - 2:0.

Hosté se dlouho nemohli dostat k nějakému souvislejšímu tlaku, ale přesto se dostali do šance, kdy přihrávku Nicolity posunul těsně nad Rensingovu bránu Lovin. Opět však platilo otřepaní pravidlo: "Nedáš, dostaneš." Zé Roberto krásnou přihrávkou našel Ribéryho, jemuž se nabízeli Toni a Klose. Prvně jmenovaný se však nacházel v postavení mimo hru, a tak Ribéry přihrál úplně nekrytému Klosemu, jenž pěknou šajtlí potřetí překonal brazilského gólmana ve službách Steauy.

Do zřejmě největší šance se fotbalisté z rumunské metropole dostali až deset minut před koncem. Sám na Rensinga běžel Moreno, ale místo razantního zakončení volil oblouček, který gólman domácích vykryl. A jelikož gólem neskončily ani šance Borowskiho a Goiana dopadlo utkání jasným triumfem bavorského klubu v poměru 3:0. Steaua tak může bojovat už jen o pohár UEFA, Bayern s Lyonem jsou již mezi nejlepšími šestnácti celky.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych,že Bayern potvrdí svoji formu a vyhraje jasně 3:1 FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

tady neni o cem diskutovat, 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN potvrdí skvělou formu a odstřelí rumunskýho trpaslíka takže procházka vyjde na--------3:0 FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
irik

Steauau rozdrtíme, nemají šanci ... jak tak koukám tak mají strašnou formu, nic jiného než debakl neberu

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem sem jako kovaný Bayerňák napsat to samý a nemusím, díky

Reagovat
irik

Reagovat
satan_666

3:0 jasná věc

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jen nezaujatě, ať nám neuděláš ostudu...

Reagovat
smazaný uživatel

on to snad píše či co??:)

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim, že ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Držte mi palce, je to můj první. Nebojte, zaujatý nebudu, jsem fanoušek DOBRÉHO fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

dal bys mi radu jak mám začít taky? taky bych to chtěl dělat.Moje icq je 208497996 . Dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co chceš vědět, prostě napiš na uvedený kontakt

Reagovat
smazaný uživatel

palce držet budu :

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body a bylo by dobré 1.místo ve skupině.Máme na to.BAYERN!!!BAYERN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

proti rumunum to bayernu doma moc nešlo v historii, ale doufám, že se zo dneska změní a Bayern se kvalifikuje dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný zápas, naprostá spokojenost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele