základní skupiny - skupina A
22.10.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - CFR Cluj 1:0

Neporazitelnost rumunské Kluže v Lize mistrů skončila a paradoxně se o to postaral papírově nejslabší z trojice soupeřů ve skupině. Po vítězství nad AS Řím a remíze s Chelsea zůstal rumunský klub prošpikovaný cizinci na štítě Bordeaux.

Svěřencům Laurenta Blanca se vstup do Ligy mistrů nepovedl, vysoká prohra 0:4 na Chelsea v úvodním kole a další porážka od AS Řím 1:3 vytknuly pro Bordeaux pro zápas s Kluží jasný úkol – vyhrát.

Hru domácích dirigoval Yoann Gourcuff, který jako první ohrozil brankáře Stancioiua. Pak ještě pálil z dálky Fernando, ale jak se ukázalo největším nebezpečím pro brankáře rumunského celku byl nakonec jeho spoluhráč. Portugalský stoper a kapitán týmu Cadú si v 52. minutě po centru Gourcuffa srazil nikým neohrožován míč do vlastní sítě.

O několik minut později se situace zopakovala jako přes kopírák, s jediným rozdílem. Brankář Stancioiu předvedl skvělý zákrok a ochránil Cadua od ostudy. Kluž nebyla zcela bez šancí na vyrovnání. Juan Culio ale v žádné ze svých šancí nedokázal zachovat chladnou hlavu.

V závěru, když už se Kluž soustředila na útočení, propásl šanci zvýšit vedení střídající Wendell, když trefil jen připravené rukavice Stancioiua. V nastaveném čase ještě dostal po druhé žluté kartě také červenou Eugen Trica a připravil tak hosty o závěrečný nápor.

Bordeaux se díky vítězství dostalo zpátky do hry a boj o druhé postupové místo za suverénní Chelsea bude ještě zajímavý.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele