základní skupiny - skupina E
10.12.2008 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Manchester United doma jenom remizoval s Aalborgem

Poslední zápasy základní skupiny Ligy mistrů mají za sebou i Manchester United a Aalborg. Dánský mistr uhrál na Old Traffordu cennou remízu 2:2.

Rudé ďábly poslal hned na začátku utkání do vedení Carlos Tevez, poté Aalborg skóre otočil zásluhou Michaela Jakobsena a Jeppeho Curtha. V 52. minutě vyrovnal Wayne Rooney.

Manchester nastoupil na hřiště s cílem užít si utkání, do kterého nenastoupili největší hvězdy jako Cristiano Ronaldo, který přinesl divákům alespoň ukázat Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy, a Dimitar Berbatov. Zápas už byl spíše takovou formalitou, Angličané měli postup ze skupiny dávno jistý a Aalborg si vítězstvím v minulém kole proti Celticu zajistil pro jaro Pohár UEFA.

První branka utkání padla už ve třetí minutě, když Ryan Giggs parádně vyslal Carlose Teveze a argentinský reprezentant nekompromisní střelou z hranice vápna prostřelil brankáře Karima Zazu. O dvě minuty později se bývalý hráč West Hamu dostal do další šance, tentokrát však mířil vedle.

Poté hráči Red Devils na hřišti jasně dominovali, proto byl pro manažera Sira Alexe Fergusona velký šok, když se hostům z Dánska povedlo po půlhodině hry vyrovnat, po přímém kopu Duea se povedlo Michaelu Jakobsenovi těsně před brankářem Kuszczakem usměrnit hlavou míč do brány.

Ještě před tím, než se hráči obou celků rozešli do kabin k poločasové přestávce, strhl Aalborg vedení na svou stranu. Strůjcem gólového úspěchu byl opět Due, jenž naservíroval míč na hlavu Jeppeho Curtha, který pokusem na zadní tyč překonal polského gólmama a rozjásal hostující fanoušky.

Po přestávce se United dostali do očekávaného tlaku, který v 52. minutě vyústil ve vyrovnávací gól, když Anderson přihrál Waynu Rooneymu, jenž z vápna poslal balon pod brankářem Zazou do brány.

Devatenáct minut před koncem střetnutí se do koncovky také zapojil pravý obránce Gary Neville, kterého poslal do šance Rooney. Střelu anglického veterána ale Zaza zneškodnil. A když v poslední desetiminutovce neuspěl sám bývalý hráč Evertonu, rozešli se obě mužstva smírně.

I přes ztrátu bodů si Manchester pohlídal první pozici ve skupině E, protože španělský Villarreal ve Skotsku podlehl Celticu. Aalborg, jak už bylo před zápasem jasné, míří do Poháru UEFA.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (16)

Přidat komentář
Devil

3 body jsou povinnost,jen nic nepodcenit!

Reagovat
smazaný uživatel

opet 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

DOUFAM ZE TO BUDE V TV na CT2 bo me jinak slak trefi...GLORY GLORY

Reagovat
smazaný uživatel

nevim ale pripada mi ze Berbatov je naky zhnily posledni dobou... vubec neni videt na hristi

Reagovat
Tomekcz

bohuzel na CT 2 davaj smatlaky Lyon:Bayern! na ct4 zas hokej, takze united zase nic, ale uz sem si zvykl a net to jisti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rozhodně zápas Lyonu s Bayernem nabídne větší kvalitu než nějakej mancherster s nějakými dány

Reagovat
smazaný uživatel

no davat jasnej zapas ve kterém nejde vubec o nic na tv to by asi nebylo ono,ale na netu bude jako vždycky nu jinak 4:0 bude stačit

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

O osudu skupiny D je již rozhodnuto a tento zápas je vlastně jen povinností. United postupují do další fáze Ligy mistrů, Aalborg hraje Pohár UEFA. V dnešním zápase nenastoupí C. Ronaldo a pravděpodobně ani Evra a Carrick. Neočekávám žádné překvapení, vsadil bych poločas/zápas 1/1.

Reagovat
smazaný uživatel

red devils to zvladnou a postoupi z 1.mista

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že MEN.U. vyhraje, ale víc věřím že dá aspon branku Tevez!!! vsadil sem si na něj měl kurs 2.30 tak věřím že nezklame

Reagovat
Xavi8

nesklamal ta

Reagovat
Xavi8

zatial 1:2

Reagovat
Xavi8

zatial 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak trochu zklamani z strany devils

Reagovat
smazaný uživatel

To snad neni pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele