základní skupiny - skupina C
26.11.2008 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Šachtar vypráskal Basilej 5:0

Po úvodní výhře ve Švýcarsku si Šachtar s Basilejí poradil i ve druhém vzájemném utkání a po drtivém vítězství 5:0 si právě před dnešním soupeřem zajistil jarní účast v Poháru UEFA. Hrdinou dne byl Brazilec Jadson, autor hattricku.

Basilej přijela do Doněcku v roli outsidera a papírové předpoklady se na hřišti Olympijského stadionu potvrzovaly prakticky od samého začátku. V útoku hostí se často srdnatě bil Derdiyok, sám ale na vše nestačil a naopak domácí útočná vazba do toho šlápla. Srnův zdařilý přímý kop nejprve zneškodnil Costanzo, který přežil bez újmy i ránu z větší vzdálenosti v podání Williana.

Ve 32. minutě však již Šachtar udeřil. Z levé strany nacentroval Hübschmann, Gai míč přiťukl Jadsonovi a ten ho prudkou přízemní ranou umístil přesně k pravé tyči. Na druhé straně to za hosty ještě do přestávky zkusil dalekonosnou střelou Eduardo, proti Pjatovovi ale nepochodil.

Na počátku druhé půle byly oba týmy blízko ke gólu, pokusy hostujícího Stockera a domácího Fernandinha ale byly zblokovány na brankové čáře. Na gól se ale přesto čekalo jen do 50. minuty, kdy se na levé straně úchvatně prodribloval Willian do pokutového území a své sólo zakončil přesnou střelou k tyči.

V tu chvíli již bylo jasné, že se švýcarský tým asi jen tak nezvedne, navíc přišly další branky. V 65. minutě našel Srna přihrávkou skrz pokutové území na zadní tyči Jadsona, který do prazdné Costanzovy svatyně zvyšoval již na 3:0. Stejný hráč zkompletoval hattrick sedm minut později, kdy tvrdou ranou pod břevno zakončil další spolupráci s Willianam.

Do konce zápasu přidal Šachtar svému soupeři ještě jeden kousek na cestu, v 75. minutě zakončil svůj samostatný postup na bezmocného Constanza střídající Selezněv a podtrhl tak jasné vítězství 5:0, díky kterému nebude utkání za čtrnáct dní v Barceloně pro ukrajinský tým tím posledním v letošní pohárové sezóně.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda 0:0.

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

JEDNIČKA!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele