základní skupiny - skupina F
10.12.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gilardino poslal Fiorentinu do Poháru UEFA

Fotbalový fanoušek si v zápase mezi Steauou Bukurešť a italskou Fiorentinou asi na své nepřišel, ale pro oba týmy byl důležitý spíše výsledek. Ten nakonec vyzněl ve prospěch Fiorentiny, která vyhrála a zajistila si účast v Poháru UEFA.

Zápas nezačal příliš dobře domácí Banel Nicolita, jenž již po několika sekundách hry inkasoval za protesty žlutou kartu. Přesto hráči Steauy začali lépe a soupeře zatlačili na vlastní polovinu. Velkou zásluhu měl na tom také hostující Marco Donadel, jenž si připisoval jeden faul za druhým a obrana Fialek tak musela být stále v pozoru. Po čtvrthodině hry udělil sudí Fernandez další žlutou kartu, tentokrát hostujícímu Zaurimu.

Domácí Steaua měla poměrně velkou převahu, když v úvodní dvacetiminutovce držela míč na svých kopačkách více než 60% hry. Fiorentina se jen těžko dostávala k balónu a soupeř si dělal co chtěl. Ve 22. minutě padly další dvě žluté karty, připsali si je domácí Moreno a Semedo, oba za faul. Takový byl v podstatě obraz hry, vysoké držení míče na straně domácích a jejich tvrdá hra.

První výraznější šance nakonec padla na kopačku hostům z Florencie. Ve 35. minutě si na Santanův centr naběhl Adrian Mutu, ale zakončil nepřesně. Na druhé straně se za pár minut řítil do šance Dayro Moreno, ale byl mu odmáván ofsajd. Nic víc se již v prvním poločase nestalo a diváci nemohli být příliš spokojeni, protože kvalita předváděné hry nebyla na vysoké úrovni.

Druhý poločas zahájil střelou z hranice šestnáctky hostující Montolivo, míč jen těsně minul tyč. Steaua sice měla i v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky vyšší držení míče, ale k ničemu to nevedlo. Proto Semeda vystřídal Florin Lovin. V 66. minutě ale konečně dostala hra náboj. Juan Vargas našel přesným centrem Gilardina a italský kanonýr se v zakončení nemýlil. Fialky se tak i přes dosavadní vývoj dostaly do vedení. Pár minut po pobytu na hřišti viděl žlutou kartu za nesportovní chování Florin Lovin, ještě předtím inkasoval stejný trest Pawel Golanski. A právě zmínění Golanského žluté karty je důležité, protože ten samý hráč provedl za deset minut hloupost a v 73. minutě byl vyloučen. Zbytečné oslabení tak dávalo Steaue malou naději na návrat do zápasu a boj o Pohár UEFA.

Na posledních více než deset minut do hry naskočil Sergio Almiron, zápas tak skončil pro Maria Santanu. Závěr zápasu si již Fiorentina pohlídala a v pro oko diváka nudném duelu zvítězila 1:0 a zároveň si zajistila místo v Poháru UEFA.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fialky budou hrat uefu, tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak stačí jim i plichta na UEFu,ale taky myslim že vyhrajou..škoda že to nevyšlo na LM,ale měly těžký soupeře, i když začali dobře,škoda že neudržely vedení v Lyonu...s Bayernem holt vybouchly..snad příští rok,napoprvé to nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Steua ma jiné starosti než ligu mistru ale budou goly 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne to preju Bururesti. Doufam, ze doma vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pražská Slavia a rumunská Steaua jsou v podstatě kvalitou rovnocenné týmy. Toto srovnání může sloužit jako paralela k ohodnocení šancí. Slavia doma s Fiorentinou hrála nerozhodně, na jejím hřišti remizovala. Rozdíl je v tom, že Steaua dokázala letos na Fiorentině uhrát jeden bod. To byl ostatně jejich jediný letošní úspěch v Lize mistrů. Jako nejpravděpodobnější výsledek mi přijde 0:0 nebo 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

.... Steaua je opravdu neporovnatelne lepsi muzstvo nez Slavie a jakejkoliv soucasnej ceskej klub

Reagovat
Xavi

Tak to těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

VYBORNE FIALKY...

Reagovat
smazaný uživatel

co to keca ten komentator pry fiorentina je jen o dvou hracich, mutu a gilardino no to je dilo. takove protlacenky achjo. ta nase ct

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele