základní skupiny - skupina E
19.10.2010 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Bayern doma udolal Kluž a zůstává stoprocentní

Celému utkání domácí dominovali, ale zbytečnými chybami dvakrát inkasovali. S velkým přispěním hostů se jim však podařilo skórovat třikrát a připisují si tak třetí výhru v letošním ročníku LM.

Domácí Bayern hned od začátku svým typickým způsobem převzal otěže zápasu a snažil se svého soupeře dostat okamžitě pod tlak. Bylo však vidět, že hostující fotbalisté se takticky připravili velice dobře. Pokrývalo hodně rychle hráče ve vzdálenosti třicet metrů od branky a u půlící čáry, kde nebezpečí nehrozilo, tak nechávali Bayern hrát.

K zahrání zajímavého přímého kopu se dostal po deseti minutách Kroos, ale trefil jen dobře stojící zeď. Po čtvrthodince se hra postupně vyrovnala, Bayern už neměl takovou převahu, snažil se hlavně držet míč na úkor rychlých útoků a Kluž se tak vždycky dokázala rychle vrátit.

Ve dvacáté minutě se k velké šanci dostali také hosté. Po centru se jeden z obránců Kluže zjevil zcela volný před Buttem, ale branku trestuhodně přestřelil. O osm minut později šli hosté do vedení. Po standardní situaci si skvěle naběhl Cadu a otevřel skóre - 0:1.

Vedení však Kluži moc dlouho nevydrželo. Po půlhodině hry se totiž i domácí dočkali první branky. Míč se ve vápně dostal ke Kroosovi, který nastřelil právě střelce hostujícího gólu a od něj se míč odrazil do prázdné branky - 1:1. Jako slepý k houslím přišli domácí fotbalistí po pár minutách ke druhé brance. Badstuber svůj rohový kop nacentroval ostře do vápna a Panin si ho srazil do vlastní sítě.

Do poločasu už si Mnichované svůj náskok pohlídali a šli do kabin za stavu 2:1. Kluž vstoupila do druhého poločasu hodně odvážně a agresivně a po dvou zaváháních mohli jít do úniku její útočníci, ale pokaždé ztroskotali na skvělém Buttovi.

Domácí fanoušci určitě chtěli, aby Bayern ještě alespoň jednou skóroval a pojistil tak výsledek dnešního zápasu. Svěřenci Louise van Gaala se snažili rozebrat svého soupeře a vytvořit si šanci na vstřelení třetího gólu, ale často se snažili kolmicemi najít Kroose nebo Gomeze ve středu hřiště, kde byl hodně velký provoz.

Třetí branky se domácí dočkali zhruba deset minut před koncem. Po střele Kroose chtěl jeden ze stoperů míč odklidit, ale trefil ho tak šikovně, že se od Maria Gömeze odrazil do sítě hostující branky - 3:1. V závěru utkání se ještě povedlo hostům z Rumunska snížit, když se po pohledné kombinaci ve skluzu trefil Culio. Tato branka ještě závěr pořádně zdramatizovala, Kluž se tlačila dopředu, ale Bayern už si utkání zkušeně dohrál a nedopustil tak ztrátu bodů.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

mozna by mohl padnout over...nicmene tip 1...tesne o gol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 a podle mě vyhrajou o dva goly hd 0:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 FCB

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 - Mueller

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra BAYERNU TIP 3:1

Reagovat
Petrinho17

3-2

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 - Klose

Reagovat
irik

3:0 !!! STERN DES SÜDENS !!

Reagovat
AjaxFans

Cluž to tam teda dneska sype

Reagovat
mickey mouse

škoda Kluž

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
niflheim

Kluž dala 4 góly a i tak prohráli 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ten Gomezov bol vlastne vlastný :D kapitán to kopnul do Gomeza a odneho sa to odarzilo pomedzi nohy gólmana do brány :D no smial som sa :D

Reagovat
smazaný uživatel

2 vlastni goly v zapase to je rarita..ale over zkusene padl..dal se cekat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele