Reportáž

Kluž doma podlehla Bayernu vysoko 0:4

Skupinu E má jednoznačně nejlépe rozehranou Bayern Mnichov. Ten vyhrál i své čtvrté utkání v řadě, tentokrát na hřišti Kluže vysoko 0:4 a má na svém kontě pohodlných dvanáct bodů. Po čtyřech kolech tak může slavit postup mezi nejlepších šestnáct. O svém vítězství rozhodl Bayern už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil útočník Mario Gomez.

Od samého úvodu zápasu byl na hřišti hlavně jeden tým a Bayern Mnichov potvrzoval roli favorita prakticky po celé utkání. Po úvodním oťukávání přišel první gól už ve 13. minutě zápasu. Po chybě v obraně Kluže se k míči dostal Schweinsteiger a nahrál ho Ottlovi, který se snažil zakončit k tyči. Jeho střelu však ještě gólman Kluže vytáhl, ale pouze před osamoceného Maria Gomeze, který střelou o břevno poslal Bayern do vedení 0:1.

Kluži se nadále nedařila rozehrávka a o deset minut později inkasovala podruhé. Na pravé straně se uvolnil Altintop a nacentroval do pokutového území na Schweinsteigera, který prodloužil balón za sebe na Gomeze a ten svým druhým gólem v zápase zvýšil na 0:2. Kluž se otřepala ihned po druhém inkasovaném gólu a hned po rozehrávce se do obrovské příležitosti dostal se štěstím De Zerbi. Střela mu však nesedla a gólman Bayernu Butt vytáhl jeho pokus na roh.

Mario Gomez byl při chuti a ještě v prvním poločase mohl přidat i třetí branku. Ten vystihl rozehrávku domácího gólmana a ten v tísni napálil balón pouze do Gomeze. Ke štěstí domácích se od něj balón odrazil pouze do středu hřiště a neohrozil tak branku Kluže. To bylo vše, co se v prvním poločase událo a do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení hostujícího Bayernu 0:2.

Také ve druhém poločase se diváci na tribunách rozhodně nenudili a znovu bylo k vidění dost zajímavých příležitostí. Hned na úvod druhé půle zahrozili domácí. Po chybě Phillipa Lahma a posléze nepovedeném odkopu Van Buytena se do vyložené pozice dostal smolař De Zerbi, ale tentokrát ještě ve vyloženější příležitosti než poprvé netrefil prázdnou branku a napálil pouze chybujícího Van Buytena.

O pár minut později zahrozila Kluž také z dálky. Z dobrých dvaceti metrů zkoušel štěstí Culia a řádně protáhl rukavice gólmana Butta. Hned po následném rohovém kopu se zrodila další šance a centr přistál přímo na hlavu Culiovi, který trefil tyč hostující branky.

Úvod druhé půle byl skutečně zajímavý a v 53. minutě byla k vidění další šance. Aktivní Ottl napřáhl ke střele ze třiceti metrů a gólman Stancioiu měl s jeho projektilem plné ruce práce. Poté přišla delší hluchá fáze bez nějakých zajímavých situacích a tu utnuli domácí fotbalisté. Po povedeném centru do pokutového území Bayernu hlavičkoval do protipohybu Butta Rada, ale německý gólman parádním zákrokem jeho střelu vykryl.

V 71. minutě přišel definitivní zářez pro domácí a svůj hattrick dokonal Mario Gomez. Schweinsteiger na něj vyslal bezchybnou kolmici a německý útočník chladně zakončil k tyči - 0:3. Pět minut před koncem zápasu mohl Bayern přidat další gól. Hosté se narážečkami na jeden dotek dostali až před gólmana Kluže a střídající Muller pálil ve vyložené pozici pouze do domácího obránce, který jeho střelu zblokoval.

Přeci jenom se nakonec Bayern čtvrtého gólu dostal a ten přišel už v nastaveném čase. Po další chybě domácí obrany nahrál Gomez balón úplně volnému Mullerovi, který střelou přes obránce zvýšil už na 0:4. To byla také poslední zajímavá akce zápasu, který přinesl čtyři góly v jediné síti a jednoznačné vítězství hostujícího Bayernu Mnichov v poměru 0:4.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern si zrejme osefuje postup a zadnou blamaz nepripusti...tip 2...maximalne remiza...ale priklanel bych si ke dvojce...1:2,1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Fc Bayern Munchen

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
Petrinho17

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Veselac

jistý tip 02......ale spíše výhra bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by si tohle měl ohlídat,3-0 pro hostující celek

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 0:2 hlavně ať Bayern vyhraje, když ho mám na lupeňu

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Arne

Bomber má dnes 65, Glückwunsch! Bayern mu nadělí dárek výhrou a zachrání bídný hrací den z našeho pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

To to letí

Reagovat
Bayern +

Reagovat
irik

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se nikdo nezranit.Raději hrát na plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 fotbal.

Reagovat
Bayern +

Takže nehrá Thomas

DM dvojica je dnes Tymo - Ottl a Basti na podhrotu ...

Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjić - Ottl, Tymoščuk - Altintop, Schweinsteiger, Kroos - Gomez

Reagovat
Arne

Zraněný doufám není... Poslední zápasy nebyl nic moc, tak bych to chápal, že potřebuje pauzu.

Reagovat
Bayern +

Neni, no hlavne v piatok bol v super druhom polčase najhorší na placi.

Zatiaľ po prvom polčase veľmi dobrý výkon, najviac chválim asi naprosté minimum nepresných prihrávok, veľmi aktívna DM dvojica (viac ako Basti, ktorý sa mimochodom vykartoval v Ríme nehraje) no a Gomez má slušne nakročené na hattrick. Micho bez chyby ale hlavne bez práce. Inak ma ale prekvapuje veľká zakríknutosť Kluže, takto keby hrali v AA, tak neviem - neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, ten basti nebyl vůbec vidět... až na ty dvě asistence a u prvního gólu dal předasistenci ;-)

Reagovat
irik

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Pěkně!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooodd gooomezzz

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem či ten kto pisal tento rewiev videl gól na 0:4 každopádne v nom Gomez zapleteny nebol ale muller dal gol po vyrazenej Kroosovej strele.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že by opět SuperMário?

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern München

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele