základní skupiny - skupina E
23.11.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - CFR Cluj 1:0

Souboj dvou celků, které si to pravděpodobně rozdají o postup do Evropské ligy se odehrál v Basileji, kde domácí tým přivítal rumunskou Kluž. Domácí byli v zápase lepším týmem a po slušném výkonu také zaslouženě zvítězili poměrem 1:0. Jediný gól vstřelil v 15. minutě Almerares a Basilej se tak dostala o tři body před Kluž a před závěrečným zápasem má lepší výchozí pozici.

Velmi zajímavé utkání načal už ve 3. minutě vynikající akcí hostující Traoré, který vymotal dva protihráče a naservíroval před branku skvělý balón na Culia, který však bohužel pro Kluž netrefil ideálně. Byli to ale domácí, kdo první zasáhl. V 15. minutě se prosadil domácí útočník Almerares, který si naběhl na parádní přihrávku a v pokutovém území soupeře bez problémů zakončil a poslal Basilej do vedení 1:0.

Po vstřeleném gólu byli domácí na konci a hned o pár minut později mohli přidat druhý gól. Rychlou kombinační akci zakončoval do poloodkryté branky Almerares, ale netrefil balón ideálně a na brankové čáře ho stihl pryč odpálit Piccolo. Při této příležitosti měli hosté obrovské štěstí.

Druhý pokus ke vstřelení pojistky měli domácí po půlhodině hry. Safari se dostal k odraženému balónu v pokutovém území a pohotově se snažil vypálit, ale jeho střelu nadvakrát zblokovala obrana Kluže. Před koncem první půle se v zajímavé šanci ocitl ještě útočník Frei, ale na prudkou přihrávku od Yapiho jen těsně nedosáhl a tak se do zakončení nedostal. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení domácího týmu.

Druhá půle byla o poznání méně atraktivnější než ta první a bylo vidět, že domácí si chtějí pohlídat svůj jednobrankový náskok. Bezzubá Kluž navíc směrem dopředu byla opravdu špatná a většina jejich akcí končila na pozorně bránící Basileji.

Ojedinělá příležitost ve druhém dějství byla k vidění v 59. minutě a měli ji na svědomí znovu domácí. Temba vypálil ze střední vzdálenosti a jeho ránu vyrazil gólman Kluže pouze na břevno. Od něj se odrazil balón zpět do pole a dorážející Frei trefil ke smůle domácího týmu pouze jednoho z hostujících obránců.

Závěrečná půlhodinka nepřinesla až na pár nepovedených dalekonosných pokusů nic zajímavého. Za zmínku však stojí červená karta pro Piccola, která přišla v 87. minutě. Hostující záložník neunesl zdržování domácího Freie a mírným postrčením ho srazil k zemi. Ani to však na osudu utkání pro Kluž nic nezměnilo a rumunský celek zaslouženě prohrál 1:0. Jeho šance alespoň na Evropskou ligu se tak hodně snížily.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

rumunskej fotbal jde nahoru, nicméně Basilej taky neni žádnej evropskej nazdárek... vítěz tohodle souboje si nejspíš zahraje na jaře aspoň Evropskou ligu a já věřim tomu, že Basilej si to nenechá ujít...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Živé přenosy - sportstream24.com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele