základní skupiny - skupina E, 3. kolo
23.10.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Juventus nevyhrál ani v Nordsjaellandu, remizoval jen 1:1

Pouze další remízu uhráli fotbalisté Juventusu na půdě papírově nejslabšího člena skupiny E z Nordsjaellandu. Ten tak v Lize mistrů získal svůj historicky první bod. Svěřenci kouče Kaspera Hjulmanda uspěli díky pozorné defenzívě a dokonce byli blízko vítězství, na trefu Beckmanna ovšem dokázal odpovědět Vučinič.

První půlhodina nenabídla v Dánsku zhola nic. Ze hry domácího celku bylo patrné, že směrem dopředu bude hrozit jen a jen z brejků a usadil se především ve svém obranném pásmu. První střela Juventusu na sebe nechala čekat až do 28. minuty. Do té doby byl jinak gólman Hansen bez práce.

De Ceglie našel svým centrem zleva dobře postaveného Giovinca, jenž šajtlí hezky vypálil, domácí muž v rukavicích se ale nenechal překvapit. O dvě minuty později zahrozil také Nordsjaelland. Brankář Buffon byl mimo své pokutové území, rozhodčí nechali pokračovat hru, pak John zkoušel svého soupeře chytře překonat, ale neuspěl.

V závěru prvního dějství ještě nebezpečně vystřelil Marchisio, jeho střelu však domácí zablokovali na rohový kop. Po obrátce bylo přece jenom vše zajímavější, v 51. minutě se totiž dánský mistr ujal nečekaného vedení. Beckmann ukázal, že je na tom technicky velice dobře a z přímého kopu zamířil přesně tam, kde Buffon nemohl zasáhnout.

Stará dáma tak měla před sebou velmi složitou situaci. Nordsjaelland se už tuplem nemusel nikam hnát a bránil ještě více urputněji. Přesto se hostům podařilo se procpat do pár slibných šancí. Tu první měl Marchisio, jehož ale fantasticky vychytal Hansen. Následně na něj nevyzrál ani Giovinco, jemuž ve skórování zamezil jednoruč.

Italský celek navyšoval tlak, Hansen ale domácí držel stále nad vodou - tedy až do 81. minuty, kdy se prosadil náhradník Vučinič. Isla ho skvěle našel ve vápně a černohorský útočník pohodlně zacílil. V závěru byl Nordsjaelland pod tlakem, ovšem hlavička Bonucciho ani ta od Bendtnera se neujala.

Autor: Patrik Sandev / goal.com, uk.eurosport.yahoo.com

Komentáře (305)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele