základní skupiny - skupina G, 6. kolo
11.12.2013 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Austria Vídeň - Zenit Petrohrad 4:1

Hráči Zenitu si mohou oddechnout - díky výhře vedoucího Atlétika nad Portem postupují dále i přes drtivou porážku ve Vídni. Austria se snažila, seč mohla, silného soupeře udolala 4:1, ale přesto končí ve skupině na posledním místě.

Ruský tým jde dál se šesti body na kontě, což je negativní rekord skupinových fází soutěže, a také se záporným skóre, které dnešní debakl na půdě Austrie příliš nevylepšil. Hosté přitom po Keržakovově brance ze 35. minuty vedli, leč dva zásahy Philippa Hosinera a trefa českého útočníka Tomáše Juna těsně před a po přestávce totálně změnily obraz sil na hřišti. Skóre ještě pojišťoval v nastaveném čase Roman Kienast.

Austria do tohoto zápasu ještě v Lize mistrů nevyhrála, a dnes se to snažila od začátku napravit - už v šesté minutě si Hosiner šikovně narazil s Junem a pálil rovnou do gólmana Lodigina. Zenit zareagoval soustředěním na co největší držení míče, ale šance nepřicházely; změnil to až Hulk, který se probil do vápna, přehodil si míč na levačku a dělovkou prověřil gólmana Heinze Lindnera. Rakouský strážce se vyznamenal i proti Criscitově ráně zdálky a Ansaldiho pokusu 1 na 1.

Domácí fanoušci byli netrpěliví - s výjimkou hlavičky Kaji Rogulje se jejich oblíbencům na hřišti příliš nevedlo, a Keržakovova vedoucí branka tomu vůbec nepomohla. Ruský reprezentant zpracoval míč, obehrál Manuela Ortlechnera a po pravé straně obstřelil Lindnera. Zdálo se, že Zenit bude utkání kontrolovat, ale nakonec bylo ještě do poločasu vyrovnáno a hosté si za to mohli pouze sami - Tomáš Hubočan si nedokázal poradit s přímým kopem na vlastní polovině, k míči se dostal Hosiner, narazil si s Marko Stankovićem a z velkého úhlu poslal míč podél gólmana k zadní tyči.

Do druhého poločasu už vběhla úplně jiná Austria - domácí fotbalisté, podpoření letošní první vstřelenou brankou před domácími fanoušky (v Lize mistrů, pochopitelně), se do vedení dostali hned ve 48. minutě. Opět u toho byla chyba na ruské straně, tentokrát přímo u brankáře Lodigina, který dovolil Suttnerovi naserírovat balon na bližší tyč pro Junovo gólové doklepnutí. O dvě minuty později pak hostující defenziva pouze odvrátila Maderovu ránu do cesty Hosinerovi, a bylo rozhodnuto - 3:1.

Za tohoto stavu už se prakticky pouze čekalo na výsledek souběžně hraného utkání Atlétika s Portem - Zenit nemohl reálně pomýšlet na obrat. Jeho jedinou šanci ve druhé půli si připsal Keržakov, který pálil sice nebezpečně, ale příliš vysoko; nevalná forma Spallettiho týmu tak pokračuje i nadále. Kienastova závěrečná trefa už pouze symbolicky upravila skóre na ještě větší ostudu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
vanGomm

Petrohrad k jistotě postupu potřebuje vyhrát a myslím,že se tak i stane.Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
mario23

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
cepinzcegamy

líbí se mi, že zenitu může stačit k postupu i prohrát, tj. 6 bodů, kdežto neapol se bude pakovat i se 12

Reagovat
db18

Jun

Reagovat
OVi.77

Zenit

Reagovat
REPLIKATOR

Jun do repre

Reagovat
Tomanatura

Ihr seid scheiße wie der SCR, Russen!

Reagovat
FC Porto FC

ty vole viden porazí zenit 4:1 a my to nevyužijem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
placa

to je vtip, postoupit s 6 body a Neapol s 12 ne, to je fakt nesklutečný

Reagovat
Elliasson

Zenit má v poslední době ohromnou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

O poločase viděli výsledek Atletica a vsadili si, jiný vysvětlení nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Aldeano

Jun vítězný gól

Reagovat
smazaný uživatel

Takova ostuda... s Atleticem si zaslouzila postoupit leda tak Austria.... a prvni polocas na tribunach byl velkej mazec :D

Reagovat
smazaný uživatel

Spalletti ven!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele