základní skupiny - skupina C, 6. kolo
10.12.2013 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympiakos Pireus - RSC Anderlecht 3:1

Fantastický zápas se šťastnou tečkou pro domácí výběr viděli diváci při posledním zápase základní skupiny v Řecku a nakonec se Olympiakos po výhře 3:1 kvalifikoval do osmifinále Ligy mistrů. Zápas s Anderlechtem se sice pro něj nevyvíjel zrovna lehce a neproměnil hned dva pokutové kopy ze tří, ovšem i díky třem vyloučením soupeře náskok udržel. Díky tomu zůstal druhý s deseti body před Benficou kvůli lepším vzájemným zápasům.

Hrdinou utkání se stal paradoxně brankář belgického výběru Silvio Proto, který zneškodnil hned dva pokutové kopy a spoustu dalších příležitostí Olympiakosu. Nakonec ale musel předčasně hřiště opustit ve třetí nastavené minutě, kdy srazil v pokutovém území unikajícího Vladimíra Weisse. Domácí mohli jít do vedení přesně po čtvrthodině hry, když Machado vypálil k levé tyči a Proto dokázal vytěsnit balón na rohový kop.

Po půl hodině hry našel Fuster skvělou přihrávkou Javiera Saviolu a ten vypálil na vzdálenější tyčku, jenže balón skončil o pár decimetrů mimo. Z následné akce už Saviola skóroval. Po zblokované střele Fustera se odrazil míč na levou stranu právě k nevysokému útočníkovi a ten kolem nohy Prota skóroval. Belgický výběr dokázal vyrovnat o šest minut později po rychlém brejku, vše začalo nepovedeným rohovým kopem na útočné polovině.

Po něm převzal balón Najar a nahrál ho Praetovi, který se řítil sám na Roberta. V závěru akce volil přihrávku před prázdnou branku, kde neměl se zakončením problém Sacha Kljestan. Ihned po změně stran zahrál v pokutovém území rukou Cheikhou Kouyaté a po druhé žluté kartě musel trávník opustit. K nařízené penaltě se postavil Saviola, nicméně Proto si dokázal s jeho pokusem poradit a držel ambice svého týmu nad vodou.

Stejný hráč se prosadil v 58. minutě, když po voleji Fustera tečoval balón za záda bezmocného Prota. V polovině druhého dějství měl na kopačce vyrovnání Gillet, avšak Roberto reflexivně zasáhl. V 71. minutě fauloval Fabrice N'Sakala ve vápně Weisse a uviděl první žlutou kartu, sni sám Weiss si z penaltového puntíku na Prota nepřišel. Proto předvedl několik fantastických zákroků i v dalším průběhu a v 88. minutě se opět červenalo.

N'Sakala podrazil na hranici pokutového území Weisse a po druhé žluté kartě byl druhým vyloučeným hráčem svého týmu v tomto zápase. Weiss zařídil také třetí pokutový kop ve prospěch Pireus, po faulu Prota a jeho následném vyloučení ve třetí nastavené minutě musel vinou vyčerpaných střídání do branky Mitrovič. Následně pak celkem lehce skóroval Alejandro Domínguez přesně k tyči a upravil tak na konečných 3:1 ve prospěch Olympiakosu.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, goalsarena.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiakos musí urvat vítězství za každou cenu! 2:1 (Campbell, Maniatis - Mitrovič)

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně Maniatis je asi zraněný tak místo něho dá góla Saviola.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.To domácím na postup do OF LM stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2x Weiss - zeeuw)

Reagovat
sajty

Jestli si tohle Olympiakos nepohlídá,tak to bude epic fail.Tohle musí být jednička jak vyšitá,hlavně když Anderlechtu o nic nejde.

Reagovat
mario23

Tady asi není o čem debatovat, tip 1, 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss

Reagovat
DieFohlenBMG

to sem nepobral

Reagovat
REPLIKATOR

3 rudý a 3 penalty

Reagovat
OVi.77

tak to je věc

Reagovat
FC Porto FC

Anderlecht se rozhodl že Benfice nepomuže a hrál tragicky. Co si taky myslet o 3 penaltách a 3 červených

Reagovat
ManUnited

Nedat 2 penalty za zápas a nakonec kopat ještě třetí to už je vážně vrchol

Reagovat
Bayernista18

3 rudý, 2 neproměněný penalty a pak ješte třetí ... netřeba komentáře!

Reagovat
Sw!fty

To hrál Anderlecht vážně tak z ostra nebo je Stark dusil na jakýmkoliv zákroku? Neví někdo, kde by se ty redky dali shlédnout? Všude jsou furt jen goly a penalty, ale za co už nikde není..

Reagovat
smazaný uživatel

Já koukal na sestřih, ale už byla pulnoc a já byl trošku mrtvej,a le apamtuju si, že min. ty 2 poslední byly na 100%, hlavně ta od toho brankáře :D

Reagovat
placa

Ta mně právě přišla jako jediná nasimulovaná, ale viděl jsem to jen 1x ze setsřihu a možná se mýlim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle asi nejbláznivější zápas celého podzimu v LM...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele