základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2014 20:45 CET
0 : 7
(0:6)

Reportáž

Šachtar zostudil BATE Borisov, Adriano se vyrovnal Messimu

Fotbalisté Šachtaru Doněck potvrdili úlohu favorita na půdě běloruského Borisova, ovšem tak velký rozdíl ve skóre se rozhodně nečekal. Drtivý výsledek v poměru 7:0 zařídil hlavně Luiz Adriano, který dokázal vsítit pět branek a mohlo jich být i více. Ukrajinský výběr získal své první vítězství v základní skupině a se ziskem pěti bodů se posunul na druhé místo za vedoucí Porto, běloruský celek je třetí se třemi body.

Co se týče střel na branku a držení míče, tak bylo utkání poměrně vyrovnané, nicméně Šachtar byl podstatně produktivnější a o své vysoké výhře rozhodl již v prvním poločase. Šachtar byl aktivnější od samého začátku a do vedení se dostal v 11. minutě. Po chybě Jablonskyho ve středu hřiště převzal balón Taison a uvolnil Alexe Teixeiru, který se v samostatném úniku zbavil kličkou brankáře Černika a poté již zakončoval do odkryté svatyně.

Po necelé čtvrthodině hry mohl po hrubce Taisona vyrovnat Volodko a i překonal brankáře Pjatova, avšak na brankové čáře fantasticky zasáhl Srna. Po necelé půl hodině hry znovu zafungovala kombinace Taisona s Teixeirou a ten byl nakonec podražen brankářem Černikem. K následnému pokutovému kopu se postavil Adriano, a i když Černik vystihl směr střely, tak balón zapadl k tyči - 0:2.

Po půl hodině hry vytáhl Černik ránu Douglase Costy a o tři minuty mohl být brankář BATE rád, že se nekopala další penalta po souboji s Teixeirou. Nicméně v 35. minutě se dokázal prosadit Costa. Po další ztrátě míče uvolnil Teixeira dvojici Taison - Costa a oba dva sami upalovali směrem k Černikovi. První jmenovaný pak přihrál před prázdnou branku Costovi a ten už neměl větší problémy se zakončením.

Neuběhla ani minuta a po přihrávce Ševčuka z levé strany uklidil míč před Černikem do branky zblízka osamocený Adriano. Stejný hráč dokonal svůj hattrick ve 40. minutě. Po další přihrávce Ševčuka se míč zastavil přímo před Adrianem a ten ho z dvanácti metrů uklidil k pravé tyči - 0:5. Adriano přidal svůj čtvrtý gól minutu před přestávkou, když i tentokráte využil dobré práce Ševčuka.

Ten se probil na hranici pokutového území a svým centrem našel zcela volného brazilského forvarda, který stehnem dopravil balón do sítě. I po změně stran akce střídala akci. Pjatov nejprve vychytal Karnického s Jablonskym, poté na druhé straně zasáhl Černik proti ráně Srny a po hodině hry se znovu činil Pjatov proti ráně Signeviče. Adriano mohl skórovat popáté v 66. minutě, jenomže jeho hlavičku nyní zastavila tyč.

Necelou čtvrthodinu před koncem neuspěl Fred tváří v tvář Černikovi a Teixeira dorážel do boční sítě. Adriano se dočkal páté trefy v 82. minutě. Po kontaktu Adriana s Mladenovičem nařídil sudí další pokutový kop a ten brazilský ostrostřelec s přehledem proměnil - 0:7. V samém závěru ještě Černik vychytal Bernarda.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bate hraje doma výborně. asi výhra, tip 2 - 1.

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra BATE

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

Musíme vyhrát jinak to bude ještě boj alespoň o EL!! 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
Pokahontas

2:2

Reagovat
vedder

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

BATE Borisov 1:2 Šachtar Doněck

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No, vsazená remíza mi už asi nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj viem aké to je , ja mám viac prehratých tiketov jak Zeman alkoholu v krvi

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
alcantara

Zilina uz v tom nie je sama

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ze tu tipoval tu vyhru Bate?

Reagovat
jester Radka Bejbla

Nedal 5 golu i shevcenko?

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
vanGomm

4 góly v jednom zápase dal i Puskás a to se navíc jednalo o finále!Tak tenhle rekord sotva někdo překoná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele