základní skupiny - skupina D, 1. kolo
16.09.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Galatasaray na poslední chvíli odvrátil blamáž

Až v nastaveném čase musel Galatasaray odvracet potupnou domácí porážku od belgického Anderlechtu. Díky brance Buraka Yilmaze z jednadevadesáté minuty se to nakonec istanbulskému klubu povedlo, ovšem i konečná remíza 1:1 představuje ztrátu, s níž Cesare Prandelli na turecké lavičce jistě nepočítal...

Anderlecht se během posledních čtrnácti let v Lize mistrů opravdu nemá čím chlubit - od historického postupu do osmifinále se ve všech sedmi případech, kdy se do hlavní skupinové fáze bruselský celek dostal, skončil vždy na posledním čtvrtém místě. Ostatně i z Istanbulu nakonec Belgičané musí odjíždět zklamaní, k výhře jim chybělo po brance Dennise Praeta tak málo. Dost možná klíčovým momentem utkání byla šance Alexandra Mitroviće, jenž chvíli po úvodní brance zápasu pohrdnul jedinečnou příležitostí navýšit náskok na 2:0.

Galatasaray s postupem utkání nabíral čím dál více na síle a nakonec se vyrovnání dočkal zaslouženě. Ovšem hezky popořádku - start utkání jednoznačně opanovali hosté, zvláště Frank Acheampong se neustále nabízel a vytrvale ohrožoval obranu Turků. A když už se domácí dostali k nějaké kloudné akci, nenacházel se nikdo, kdo by dokázal převzít a zakončit přihrávky z kopaček Wesleyho Sneijdera.

V šestadvacáté minutě neměl daleko k průlomu skóre Ibrahima Conte, ovšem jeho křižná rána nakonec minula branku. Přímý kop Praeta a následný pokus kapitána Deschachta se rovněž neujaly, stejně jako rána Felipeho Mela i Selcuka Inana na opačné straně, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran sice opticky lépe vystartoval Galatasaray, jenže uplynulo sotva sedm minut a gól padl právě do Muslerovy sítě.

Vzdušnou diagonálu převzal na hranici pokutového území Praet, podsekl si míč do protipohybu a skóroval přízemní ranou, která se ještě otřela o tyč. Nedlouho poté mělo být skóre 2:0, to by ovšem Mitrović musel v samostatném úniku zachovat chladnou hlavu a ne tragicky poslat míč úplně mimo branku. I díky tomu si dvacetiletý debutant v brance belgického šampiona Davy Roef užil pořádně napínavý závěr utkání. Nejprve zlikvidoval střelu Pandeva, ovšem v nastaveném čase už nezmohl nic. Jednu z noha zbytečných ztrát Anderlechtu potrestal dravým průnikem Chedjou, jenž naservíroval z levé strany zpětnou přihrávkou míč Yilmazovi a ostřílený šutér Galatasaraye zblízka nezaváhal.

Remíza 1:1 přílišně nesvědčí ani jednomu ze zúčastněných, pokud si brousí zuby na postup. V druhém kole přivítají Belgičané Borussii Dortmund a Galatasaray zavítá do Londýna na půdu Arsenalu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Bayernista18

Za ten kurz se vyplatí dát čistou 1, možná i risknout HCP.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný kurs na výhru domácích 3:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele