základní skupiny - skupina E, 1. kolo
16.09.2015 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - BATE Borisov 4:1

Německý Leverkusen dokázal alespoň částečně napravit minulou ligovou porážku s nováčkem z Darmstadtu a i přes remízový výsledek v prvním poločase si nakonec smlsnul na běloruském týmu BATE Borisov v poměru 4:1. Bayer se sice dostal velmi rychle do vedení, ovšem jeho soupeř dokázal záhy vyrovnat. Německému celku vyšla perfektně úvodní čtvrthodina druhé půle a do tabulky si tak připsal první "povinné" tři body.

Leverkusen skóroval ze své první šance už ve 4. minutě. Po povedené přízemní kombinaci se k míči na levé straně pokutového území dostal Javier Hernández a přihrával pod sebe do středu. Ani jeden ze dvou bránících hráčů nedokázal odkopnout míč do bezpečí, a tak mohl Admir Mehmedi předvést parádní šajtli z dvanácti metrů, balón zapadl přímo do levého horního rohu. Domácí mohli navýšit svůj náskok o šest minut později.

Po střílené přihrávce z pravého křídla vyrazil brankář Černik míč do strany a nabíhající Hernández nedokázal skákavý balón trefit před odkrytou svatyní. BATE vyrovnalo z ničeho nic ve 13. minutě. Po rohovém kopu Staseviče z levé strany se k hlavičce z osmi metrů dostal Nemanja Milunović a zamířil přesně doprostřed branky, gólman Leno by míč měl, směr ovšem těsně před ním změnil jeden z obránců. Leverkusen se mohl dostat znovu do vedení ve 26. minutě.

Po krásné kolmici za obranu vypálil z první na bližší tyč aktivní Mehmedi, nicméně ji minul o pár decimetrů. Ihned na to pálil z voleje zhruba ze sedmi metrů nad břevno Tah. Do poločasu zahrozil Leverkusen ještě jednou, pět minut před přestávkou vypálil tvrdě z dvaadvaceti metrů Kampl do náruče gólmana Černika. Německý výběr se dostal zaslouženě do vedení ihned po změně stran, kdy se ve 47. minutě prosadil Hakan Çalhanoğlu.

Ten využil krásné práce Bellarabiho a po jeho úniku středem hřiště vystřelil z hranice pokutového území. Balón pak nešťastně tečoval jeden z bránících hráčů a ten zapadl za bezmocného Černika. Ihned na to mohl po parádní přihrávce Bellarabiho skórovat Hernández, avšak brilantního strážce BATE zblízka nepřekonal. Nicméně stejný hráč se přeci jen dočkal po necelé hodině hry, kdy po nepřesné rozehrávce parádně nahrál Kampl a Hernández z úhlu zamířil přímo ke vzdálenější tyči.

Vzápětí mohl Hernández skórovat podruhé v zápase, jenže v obležení dvou protihráčů se po jeho razantním pokusu blýskl Černik. O poslední gól tohoto utkání se postaral Çalhanoğlu čtvrthodiny před koncem z pokutového kopu. Nejprve vystřelil z přímého volného kopu a ruka Mladenoviče byla oceněna žlutou kartu, následně jednadvacetiletý záložník poslal balón z penalty nechytatelně k tyči - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním poločase padne 2 a více gólů

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
šolim

Smát se sám sobě! Taky řešení.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jako fotbalový fanda znáte ten pocit, když chcete, aby Váš tým vyhrál, ale víte, že je to skoro nemožné?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bate nedava moc golu a cim silnejsi souper tim je to pochopitelne horsi... Leverkusen naopak moc golu nedostava - vyjimkou bylo pochopitelne utkani s Bayernem... Pokud neobjevi Bate recept Darmstadtu tak 2:0 bez vetsiho odporu

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Leverkusen nebude mít problem,a v druhem polocase bude pouze kontrolovat vysledek.

Reagovat
Marv

4:0 (Calhanoglu 2, Bellarabi, Kiessling)

Reagovat
smazaný uživatel

Davejte tady realne typy.. Ja sem pepek expert jste všichni pi**

Reagovat
smazaný uživatel

Tady zadne "typy" nenajdes

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
Uwe háže buly

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele