předkola - 3. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
28.07.2015 18:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta si veze z Moskvy nadějně vyhlížející remízu 2:2

Velmi nadějný výsledek si do domácí odvety z Moskvy odváží Sparta Praha. V Aréně Chimki sice dvakrát prohrávala, vždy ale dokázala vyrovnat a dvě vstřelené branky na hřišti soupeře mohou hrát velkou roli. Poprvé pokořil Bičíka Dzagojev, na což okamžitě odpověděl Fatai. Ve druhém dějství šlo CSKA opět do trháku zásluhou Tošiće, nicméně za pět minut skóroval přesně hlavičkující Krejčí.

Zdeněk Ščasný udělal v základní sestavě dvě změny. Nové posily Marc Paixao a Markus Steinhöfer usedly pouze mezi náhradníky, aby jejich místa zaujalo duo Afričanů - Kehinde Fatai a Costa Nhamoinesu. A tento krok se mu brzy vyplatil. Ladislav Krejčí po čtvrthodině hry vyhrál důležitý hlavičkový souboj, Costa se štěstím přihrál Fataiovi a nigerijský forward s pomocí drobné teče překonal Akinfejeva.

V tu chvíli už ale vyrovnával na 1:1, ještě před Fataiovým gólem se totiž po perfektní narážečce s Tošićem prosadil Alan Dzagojev, jenž se v obležení několika bránicích sparťanů se štěstím dokázal uvolnit a přesnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť za Bičíkem. Z vedení se naštěstí domácí radovali jen několik desítek vteřin.

Do úvodního gólu se hrálo hodně opatrně, ovšem poté se obrázek hry změnil a k vidění byl zajímavý fotbal se šancemi na obou stranách. Druhou trefu si mohl připsat třeba Dzagojev, jehož dělovka přímo z voleje prosvištěla jen kousek nad břevnem. Na druhé straně se v nadějné pozici ocitl po Costově pasu Ladislav Krejčí, zakončení třiadvacetiletého záložníka však dokázala obrana CSKA odvrátit.

Velmi nejistě působil hlavně v prvním poločase levý stoper Matěj Hybš, který v 29. minutě odvrátil centr pouze k Jeremenkovi, jehož následně nesmyslně poslal k zemi Mario Holek a hlavní sudí Estrada neměl jinou možnost, než písknout penaltu. Tu ovšem nezahrál Natcho vůbec dobře, Bičík jeho ránu vystihl a podržel svůj tým.

Následně se o slovo zase přihlásila Sparta. Nejprve Frýdkovu tutovku zlikvidoval Akinfejev, i když branka by stejně uznána nebyla, neboť pomezní rozhodčí chybně odmával ofsajd. Zanedlouho zase v dobré příležitosti pálil Dočkal pouze do rukavic domácího kapitána. I další tutovka ztroskotala na výtečném Igoru Akinfejevovi, tentokrát si na něj v situaci jeden na jednoho nepřišel aktivní Fatai.

Svěřenci Zdeňka Ščasného se snažili hrát hodně konstruktivně, zbytečně nenakopávat a všechny situace řešit fotbalově. S tím se však nese také riziko ztráty míče, což se několikrát "povedlo" Hybšovi, Matějovskému a v 53. minutě především Váchovi, po jehož chybě postupoval sám na Bičíka Musa. Vousatý čaroděj v brance Sparty dokázal rychlonohého útočníka vytlačit ze střeleckého úhlu a následně zlikvidoval i střelu Jeremenka. Bohužel balón se odrazil přímo k nohám Tošiće, který už dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě a vrátil Moskvanům vedení.

I na tuto branku dokázal český vícemistr brzy zareagovat. Odražený míč po rohu vrátil do šestnáctky Lukáš Vácha, na nadýchaný centr si naskočil sváteční hlavičkář Ladislav Krejčí a svůj velice snaživý výkon korunoval vyrovnávací trefou. Krátce nato měl další šanci ke skórování Ahmed Musa, naštěstí pro Spartu mířil pouze do boční sítě. Velkou příležitost promarnil také Dzagojev, jenž ve stoprocentní pozici vůbec nezasáhl míč. Mezitím po Dočkalově přihrávce zakončoval z pár metrů těsně vedle Mario Holek.

Závěr utkání už byl hodně rozkouskovaným četným střídáním a ani jeden z týmů si už žádnou velkou šanci nevypracoval. S remízou ale domácí lodivod Leonid Slutsky určitě spokojen nebude, odveta na Letné bude ještě hodně zajímavá.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1661)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele