základní skupiny - skupina A, 4. kolo
03.11.2015 20:45 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar naplnil roli favorita a rozstřílel švédské Malmö

Šachtar předvedl nejlepší výkon v základních skupinách Ligy mistrů, vsítil své první branky a především získal své první body. Malmö ve Lvově předvedlo ostudný výkon a díky jasné porážce kleslo kvůli horšímu skóre dokonce na poslední místo. O čtyři góly se postarali Hladkyj, Srna, Eduardo a Alex Teixeira.

Kdyby Šachtar vedl po přestávce o pět gólů, nikdo by se nemohl divit. Především ve druhé části prvního dějství prožívali hosté opravdu krušné chvíle. Jenže domácí měli jednoduše smůlu v koncovce. Nakonec jim vyšla jen jediná akce z 29. minuty. Ostatní šance buď vyřešil gólman Wiland, nebo končily střelami mimo.

V první tutovce se už ve 2. minutě objevil Bernard, který si zaběhl za obranu, ale z blízkosti Wilanda nepřekonal. O dvacet pět minut později se již třepotala síť, když se Stěpanenko za vápnem dostal k balónu, Wiland jeho pokus vyrazil k Bernardovi, jenž přesně zacílil, branka ale nemohla být uznána kvůli evidentnímu ofsajdu.

Tlak Šachtaru sílil i nadále. Srnovu ránu musel zase likvidovat Wiland, Malmö znovu nemělo pohlídanou dorážku, jenže Hladkyj z malého vápna zamířil trestuhodně vedle. O minutu později se ukrajinský forvard přece jenom zaradoval. Márcio Azevedo na levé straně přetlačil Rodiče, odcentroval do vápna, kde jeho spoluhráč nadvakrát dopravil míč do brány.

Ve 34. minutě mohl náskok navýšit Rakyckyj, jeho pokus z přímého kopu však kýžený prostor minul o kousek, Alex Teixeira následně vyprodukoval něco mezi přihrávkou a střelou, nikdo však na malém vápně nedokázal doklepávat. V závěru půle suverénně nejlepší střelec týmu opět nenašel tu správnou mušku.

Ve druhém dějství ukrajinský celek pokračoval v dominanci. A důležité pro něj bylo, že mu začalo vycházet zakončení. Druhou branku přidal těsně po přestávce Srna z pokutového kopu, který potrestal Árnasonovo zatažení za dres Alexe Teixeiry. Třetí zásah přidal Eduardo, jenž z malého vápna tečoval hlavou dělovku Bernarda.

Na konečných 4:0 následně upravil Alex Teixeira, jenž byl na správném místě po odraženém pokusu Taisona. Domácí i přes skvělý výsledek můžou mrzet dvě naprosto zbytečné žluté karty pro kapitána Srnu, jenž za rozhodného stavu simuloval penaltu, a Kučera, který se snažil zpracovat si balón rukou. Oba totiž zmeškají příští zápas.

Hosté byli na hřišti jasně horším mužstvem a směrem dopředu toho moc nepředvedli. Prakticky jedinou loženku si vytvořili ve 22. minutě, kdy Rosenberg kolmicí vyslal Djurdjiče, ten ale trefil připraveného gólmana Kanibolockého. Navíc závěr zápasu dohrávali o deseti, protože se nechal vyloučit po druhé žluté kartě Árnason.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
KingMaster13

Myslím si že tady už dostanou na kokos Ale pojďte to zkusit uplichtit potom by EL byla skoro jistá

Reagovat
KingMaster13

hazardní tip 1:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

Šachtar v lize zesměšnil nejlepší defenzívu ligy + hodilo by se v poslední sezoně Lucesca dostat alespoň do EL a tak zkusit dojít co nejdál.Malmo příští sezonu nebudou hrát ani EL,takže doufám,že se naše zjevná kvalita potvrdí i na hřišti(ten výkon ze Švédska dodnes nechápu) 2:0!

Reagovat
HullCity

Konečně pořádný výsledek pro Šachtar!!!EL je teď mnohem blíž než po 3 zápasech...hlavně,aby už Malmo nebodovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mircea uz jiste konci? Kdo misto nej? Si jeste ted pamatuju, kdyz nastupoval, to uz je hezka radka let. Frajer.

Reagovat
arsavin

2:0

Reagovat
Uwe háže buly

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V prvnim zapase nemel sachtar jednu pořádnou šanci na výhru domacich za 1.30 bych nevsadil ani 5 korun

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíte,a já měl že daj 3 goly. A pic!

Reagovat
Gedofrey

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remka krasny kurz

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne dobry zapas konecne jsme to hrozny skore zlepsily:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konečně ty kopyta něco uhráli

Reagovat
HullCity

To stejné se dá říct i o City...idiote.

Reagovat
smazaný uživatel

No skoda toho zapasu v Malmo, mohlo se jeste zabojovato postup dal. Ale tak snad aspon ta EL klapne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele