základní skupiny - skupina A, 1. kolo
13.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ludogorec vedení neudržel a odjíždí z Basileje s remízou

Vůbec poprvé se od roku 2013 po čtyřech vzájemných zápasech v rámci Ligy mistrů urodil mezi oběma týmy nerozhodný výsledek. Ludogorec na St. Jakob-Park prolomil nelichotivou bilanci žádného vstřeleného gólu, a to ve 45. minutě, kdy se trefil Jonathan Cafú. V 80. minutě pak dokázal na konečných 1:1 srovnat Renato Steffen.

Bylo jasné, že Ludogorec do Švýcarska neodcestoval s myšlenkami co nejvíce útočit. Spíše čekal, co vymyslí jeho soupeř, a ten na dobře organizovanou defenzívu bulharského celku nevyzrával nijak často. Ve 2. minutě se sice do jakési pološance dostal Bjarnason, nicméně jeho nepovedený oblouček sebral ze vzduchu do rukavic bez potíží gólman Stojanov.

Na další možnost se muselo čekat až do 31. minuty. Ač tísněn, dokázal Janko poměrně slušně hlavičkovat, avšak k jeho smůle nakonec tečovaný pokus skončil těsně vedle tyčky. O devět minut později se situace pro Basilej notně zkomplikovala, neboť právě zkušený útočník musel odstoupit ze hřiště kvůli zranění, a jeho místo zaujal Doumbia.

V závěru poločasu z ničeho nic udeřili hosté. Marcelinho poslal parádní kolmici do zcela volného prostoru na Jonathana Cafú, ten v rychlosti ukličkoval jednoduchými náznaky změny směru svého běhu couvajícího Suchého a zamířil pravačkou podél vyběhnutého brankáře Vaclíka přesně ke vzdálenější tyčce.

Domácí kouč Urs Fischer po přestávce trošku překvapivě nesáhl k žádnému střídání, přitom nějaký taktický tah byl možná potřeba. V 53. minutě se poprvé výrazněji osmělil Doumbia, ovšem jeho hlavičku v pohodě zlikvidoval Stojanov, a o pár chvil později měl razgradský klub štěstí, že se po Steffenově akci nic vážného nestalo.

V 56. minutě musel využít svých rozšířených schopností Suchý, jehož hlavní povinností je hlavně dobře bránit, a dostal se ke střelbě, bránu Stojanova však minul. I nadále Ludogorec proti nepříliš dobře hrající Basileji bránil těsný náskok. Do další možnosti ho pustil až v 78. minutě, kdy Langa musel vychytal Stojanov.

Aktivnější RotBlau se nakonec dočkali zaslouženého vyrovnání deset minut před koncem. Lang odcentroval z pravé strany do ohně, kde Stojanov balón vyrazil jednoruč jen k Steffenovi, jenž ho ze vzduchu doklepl za brankovou čáru. Více toho však domácí nestihli a po osmi zápasech vůbec poprvé v sezóně pouze remizovali.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz, livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko ukol pro bulhari. Remiza by bola velky uspech. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1 (1:0)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Vacloš příjde o nulu až v závěru.

Reagovat
Mořská vosa

3:1

Reagovat
Uwe háže buly

prej kapitán repre

Reagovat
smazaný uživatel

браво момчета , в София 2:1

Reagovat
KingMaster13

ty vole tohle měla Basel vyhrát už vidím jak to Arsenal zase se štěstím ukope a nic se nezmění

Reagovat
AjaxFans

Kundy,pojebali jste me listek

Reagovat
smazaný uživatel

Браво!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele