základní skupiny - skupina F, 4. kolo
02.11.2016 20:45 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Real prohospodařil dvougólový náskok a ve Varšavě pouze remizoval

Když Gareth Bale a Karim Benzema zařídili Realu Madrid ve Varšavě brzké vedení 2:0, zdálo se, že Bílý balet s přehledem porazí domácí Legii i v odvetném zápase. Polský klub však nesložil zbraně, opakovaně využil laxního bránění hostí a sedm minut před koncem dokonce dokonal šokující obrat na průběžných 3:2. Trefa Matea Kovaćiće sice nakonec uchránila madridského giganta od pořádné ostudy, ovšem i konečný výsledek 3:3 je pro družinu Zinedina Zidana zklamáním.

Navzdory nezvyklé atmosféře před prázdnými tribunami varšavského stadionu vstoupil Real do zápasu naprosto perfektním způsobem. Hned v první minutě totiž Coentraův centr prodloužil hlavou za sebe Cristiano Ronaldo k nohám Garetha Balea. Velšský záložník se s ničím nerozpakoval, skákající míč napálil z voleje nechytatelně do horního růžku a brankář Malarz se na jeho fantastickou ránu natahoval marně.

Domácí gólman se nenudil ani v následujících minutách, neboť španělský velkoklub pokračoval v herní dominanci a neustále usiloval o navýšení skóre. Jak Ronaldo, tak Bale však se svými hlavičkovými pokusy neuspěli kvůli špičkovým zákrokům Malarze, jemuž zuby nehty pomáhala také obrana, ať už blokováním střel či zachytáváním odražených míčů při početných závarech ve vlastní šestnáctce.

V pětatřicáté minutě se už ale hráči Legie bránili marně. Krásnou kombinaci Realu nastartoval ze středu hřiště Mateo Kovaćić, jenž ideálně načasovanou kolmicí našel nabíhajícího Garetha Balea. Ten místo vlastního zakončení ještě volil jemnou přihrávku pod sebe na volného Karima Benzemu, pro nějž už nebyl problém přesnou ranou na přední tyč zaslouženě navýšit náskok Realu na 2:0.

Do té doby neefektivní domácí ovšem dokázali na nepříznivý vývoj utkání zareagovat ještě do přestávky. Pět minut před odchodem do kabin převzal Vadis Odjidja-Ofoe přihrávku Guilhermeho a jelikož jej obránci Realu nepodrobili dostatečnému tlaku, rozhodl se záložník Legie z hranice šestnáctky vypálit ostrou křižnou ránu, která i s pomocí brankové konstrukce zapadla do horního růžku Navasovy brány. První půle tak skončila vedením Realu 2:1.

Krátce po změně stran chtěli hosté zopakovat to, co se jim povedlo na úvod zápasu, avšak tentokrát si tvrdá rána Balea cestu přes Malarze nenašla. To samé však na opačné straně nemohl hlásit Keylor Navas a v osmapadesáté minutě tak bylo zničehonic vyrovnáno. Šťastným střelcem druhé branky Legie se stal Miroslav Radović, jemuž podobně jako v případě Odjidjy-Ofoeho dodala hostující obrana dostatek času i prostoru k prudké střele zdálky a kostarický gólman v brance Realu nestihl včas padnout k zemi, aby laxnost svých spoluhráčů napravil.

Bílý balet tak musel znovu přepnout na vyšší obrátky, ovšem Benzemova zablokovaná rána skončila těsně vedle, stejně jako hlavičkový pokus Cristiana Ronalda. Portugalská superstar pak dostala slibnou šanci skórovat z přímého kopu po faulu na Moratu, jenže brankář Malarz si na střelu přes hráčskou zeď počíhal a dorážející Bale už jen vysoko přestřelil. A bylo ještě hůře...

Legie se totiž s blížícím se závěrem nehodlala spokojit jen s bráněním nerozhodného výsledku a nadále při každé příležitosti vyrážela do rychlých protiútoků v honbě za šokujícím obratem. Střídající Prijović ještě se svou střelou neuspěl, avšak sedm minut před koncem vytáhlý forvard Legie předložil míč do druhé vlny Thibautu Moulinovi, jenž krásnou kroucenou ranou obstřelil Nacha a poslal domácí do vedení.

Euforie polského celku ovšem neměla dlouhého trvání. Od Moulinovy trefy uběhly sotva dvě minuty, když Dani Carvajal vyřešil zmatečnou situaci v šestnáctce Legie umnou patičkou vstříc Mateu Kovaćićovi, který korunoval svůj povedený výkon přesnou přízemní ranou k Malarzova pravé tyči a bylo znovu vyrovnáno.

Real si ještě v samém závěru vynutil drtivý tlak, z nějž vzešla poslední šance zápasu z kopačky střídajícího Vázqueze, jenž španělský reprezentant napálil ke smůle hostí pouze břevno. Bláznivý zápas plný překrásných branek tak skončil divokou remízou 3:3, která Real odsuzuje k průběžnému druhému místu ve skupině s dvoubodovým odstupem za vedoucí Borussií Dortmund.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (368)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele