základní skupiny - skupina B, 5. kolo
22.11.2017 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Anderlecht se proti Bayernu Mnichov nadechoval marně

Mnichovský Bayern zvládl utkání na půdě Anderlechtu a znovu potvrdil jednoznačné rozložení sil ve skupině B. Německý velkoklub zůstává o tři body za PSG, poražená družina pak má stále naději bojovat o postup do Evropské ligy, potřebuje k tomu ovšem porazit Celtic. Ani na pátý pokus se bruselskému mančaftu jednoduše nepodařilo bodovat.

Belgický celek předvedl možná svůj nejlepší výkon v dosavadním průběhu Ligy mistrů. Až do této chvíle totiž nedokázal vstřelit jediný gól, což se mu tentokráte podařilo, a ještě třináct minut před koncem dokonce držel překvapivý nerozhodný výsledek. Die Roten ale nakonec potvrdili roli favorita a uzmuli se štěstím povinné tři body.

Tak jako tak nebudou mít oba týmy v posledním kole vůbec jednoduchou úlohu, aby splnily své cíle. Jsou na tom vlastně úplně stejně. O pořadí v tabulce rozhoduje v Lize mistrů vzájemný zápas, takže jestli chce Bayern ještě skončit první, musí PSG skolit o tři góly, a to samé musí předvést Anderlecht v Celticu, jestli se hodlá posunout na třetí pozici.

Ještě ani jednou se v uplynulých čtyřech zápasech milionářské soutěže v první půli nepodařilo mužstvu kouče Heine Vanhaezebroucka neprohrávat. Až nyní tuhle skutečnost změnilo k lepšímu a do přestávky hrálo s favoritem smírně. A to se přitom už v 9. minutě mohlo ujmout vedení, kdyby Teodorczyk z blízkosti uspěl vůči brankáři Ulreichovi.

Na druhé straně prověřil schopnosti domácího gólmana Selse slušně postavený Rudy, jeho pokus však ani zdaleka neměl potřebné parametry k tomu, aby reálně skončil v brankové síti. Jen o minutu později zase zahrozil Anderlecht, Appiah tlačil svou střelu z voleje na bližší tyčku, každopádně Ulreich byl na svém místě a znovu dobře zakročil.

I nadále byl Royal Sporting překvapivě aktivnějším týmem. Po centru Trebela hlavičkoval mimo ve 28. minutě Teodorczyk, po půlhodině hry skončilo Polákovo zakončení z halfvoleje rovněž vedle, a šest minut před koncem se Teodorczyk objevil ve vyložené pozici ještě jednou, nicméně vyběhnuvší Ulreich proti němu zase účelně zasáhl.

Bayern sice v prvním dějství hledal především sám sebe, ovšem vstup do druhé půle mu vyšel náramně. Střídající Rodríguez uvolnil svou přihrávkou v šestnáctce Tolissa, ten zprava přihrál ke druhé tyčce na sbíhajícího si Lewandowskiho, jenž bez problémů uklidil balón do prázdné brány. Lewandowski se ještě snažil náskok navýšit v 58. minutě, ale minul.

Slušně se prezentující Anderlecht se však nevzdal a v 63. minutě vyrovnal. Deschachtův centr sklepl hlavou Teodorczyk pro Hanniho, který sám před Ulreichem prostě nemohl zaváhat. Avšak německý výběr přece nakonec udeřil jako poslední. Kimmich vyslal přesný centr na Tolissa, a ten hlavou směrem na vzdálenější tyčku pohotově skóroval.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Rich

0-3

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 Bayern!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
satan_666

blbost, Bayern už dávno postupuje, vyhrál oba zápasy proti Celticu, takže ho Celtic nemůže přeskočit možná budou náhradníci, tip 1:2

Reagovat
Jardman

Určitě bude Boateng, Tolisso a Rudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého názoru dnes Bayern vyhraje 0:2 nebo 0:3. Podle toho, co Jupp říkal, tak sestavu očekávám následující: Ulreich, Bernat, Hummels, Boateng, Kimmich, Rudy, Tolisso, James, Robben, Thiago, Lewandowski.

Reagovat
Bayern +

Nakoniec nám stačí proti PSG vyhrať len pre radosť fanúšikov, to 2. miesto vyzerá fakt zaujímavo Real druhý, Chelsea druhá (prípadne Atletico), pri šťastí aj Barca môže byť druhá, PSG dostať nemôžme. A Manchestery (Pepek či Mourinho) by som si proti Juppovi rád pozrel.

Hlavne, že Arsenal tam nie je a Real je na 99% druhý, to by už fakt bola nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mých očekávaní budou na prvním místě nejspíš tyto týmy: Barcelona, Besiktas, Tottenham, City, United, Chelsea, PSG a Liverpool. Je to jen můj prozatimní předpoklad, takže mě hned někteří neukamentujte za to, že to tak nebude. To znamená, že PSG Bayern v osmifinále chytnout nemůže, takže je na cca 71,5 % procent zřejmé, že to bude anglický tým. Dle mého názoru to tak i bude, otázka je jen který z nich konkrétně. Pochopitelně nejjednodušší los by byl Besiktas, ale na takové štěstí nevěřím, a na střet s Barcelenou je osmifinále zbytečně brzo. U vidíme.

Reagovat
Rich

Když už se takhle předpovídá. Já bych rád viděl proti nám pak Tottenham nebo Liverpool. Dost by mě zajímalo, jestli by si Tottenham s Bayernem poradil, jako tomu bylo s Dortmundem, ale pochybuji.

Ať tak či tak, chce to dneska 3 body a vyprášit Anderlecht.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si stejně jako ty rovněž přál do osmifinále Tottenham.

Reagovat
Jardman

Mě by spíš zajímala konfrontace s Kloppovým výběrem.

Reagovat
Rich

Tak či tak, přál bych si Barcu s United. Real by mohl dost City.

Reagovat
Bayern +

Barca - City, PSG - Real, hneď máš dvoch veľkých favoritov z hry vonku už v osemfinále. Tretí zápas by mohol byť United - Juventus a to ostatné by sme už mali zvládnuť

Reagovat
Bayern +

* Ale to by síce Juve v prípade výhry nemohol dostať United, tak teda Juve - Chelsea.

Reagovat
Bayern +

Tottenham, Liverpool, Besiktas... hlavne niekto, s kým sme sa už veeeeeľmi dávno nestretli

Reagovat
db18

Skončíme třetí... jdem si pro Arsenal!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Ve skupině máme Celtic, takže bych se ještě nesmál.

Reagovat
Pablos

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to musia byt povinne tri body!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Heresy

0:3

Reagovat
db18

Friedl

Reagovat
Bayern +

Pls streaaaaaaaaaam

Reagovat
db18

Sotba to pošlu, tak se to začne kousat

Reagovat
vladino10

acestream://08027a175dd3c272aee1943e2636fd161c4deabe

tento acestream ide v pohode, akurat to je po rusky..ale lepsie ako sekanie kazdych 5 minut..

Reagovat
db18

Hrajem teda strašidelně... a jestli se Teodorczyk dneska trefí, tak tipuji, že v zimě přijde jako backup za Lewu

Reagovat
smazaný uživatel

Co k dnešnímu zápasu napsat? Vyhrálo se, ale jakým způsobem. Bayern nastoupil v už tak dost oslabené sestavě a dnes se na marodku nejspíš přidali Robben a Thiago. Otázka je na jak dlouho. Co se týče průběhu hry, tak první poločas byl naprosto katastrofální. Skoro se mi chtělo brečet a smát zároveň z té hrůzy. Moc nepřesností, velký počet zkažených přihrávek, neschopnost vyvést míč a něco vytvořit. Není se také čemu divit, kraje totálně nulový, neboť dnes až na Robbena nehrálo vyloženě typické a rychlé řídlo, ale spíše tvořivý a střední záložníci. Druhý poločas o dost lepší, šancí už bylo na naší straně daleko víc, i kombinační hra fungovala o poznání lépe. Musím říct, že hodně k tomu napomohl James, který byl dnes bezpochyby nejlepším hráčem utkání. Zklamal mě Vidal, Boateng, Friedl, Robben, Rudy a místy i tradičně Tolisso, ale ten naštěstí skóroval a nahrál na gól. Opět musím také připomeout, že je Bayern doma a venku naprosto odlišný tým. Za dva týdny nás čeká poslední zápas s PSG. Doufám, že se do té doby většina hráčů uzdraví a Bayern jim oplatí porážku ze září. Hodně zdaru všem.

Reagovat
Rich

Můj názor, Robben dneska tragický, nehrál dneska vůbec nic. A když se k němu dostal míč, tak jako správný hamoun zahodí šanci. Hru neskutečně oživil James, měl jsem pochybnosti, když k nám přišel, ale dokazuje mi, že jsem se spletl, hraje dobře. Vidal tragický dneska, ale naprosto, přihrávky špatně, bránění špatně, hrůza, je vidět, že má jenom možná tak na nějaký slabší tým v Bundeslize, ale na Ligu mistrů nikoliv.

Tolisso mi přišel neviditelný skoro v prvním poločase. Ve druhém se zvedl. Je to dobrý hráč a má i dobrou tvořivou hru.

Reagovat
vladino10

Mne teda tolisso prišiel viditeľný v 1. polčase až príliš- to vysunutie teodorczyka by bolo ukážkové keby nebolo proti vlastnému tímu

Dobré výkony ulreich, kimmich (aspoň smerom dopredu) a james..

Inak teda hrôza, máme milión záložníkov a čistokrvne krídla 3, z toho traja sú radi na maródke..nechápem ako sme s týmto mohli ísť do sezóny..

Pred rokom sme boli frajeri a šli sme na jar s troma stopérmi v kádri a jedným útočníkom (samozrejme sa nám to vrátilo), teraz pre zmenu zase s troma krídlami a opäť jedným útočníkom..a v podstate ak má javí hrať v zálohe, tak máme zas iba troch stoperov..

Sami si hádžeme polená pod nohy, lebo s krídlami sa na ten futbal dá pozerať..

Reagovat
Rich

Za mě i dobrý výkon Friedla, rozhodně doufám, že se zase objeví v sestavě. A taky doufám, že Bayern proslouží smlouvu Kimmicha.

Reagovat
Jardman

Thiago

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele