základní skupiny - skupina E, 5. kolo
21.11.2017 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - NK Maribor 1:1

Fotbalisté ruského Spartaku Moskva nedokázali potvrdit úlohu favorita proti slovinskému Mariboru a s největším outsiderem skupiny se i ve druhém vzájemném zápase rozešli smírně v poměru 1:1. Díky remíze si sice zajistili minimálně účast v jarní fázi Evropské ligy, jenže boj o osmifinále Ligy mistrů si značně zkomplikovali. Nyní jsou v tabulce skupiny E na třetí pozici se šesti body. Maribor má na kontě body dva a je jisté, že skončí poslední čtvrtý.

Slovinský mistr sice vybojoval svůj druhý bod, na druhou stranu má před závěrečným zápasem se španělskou Sevillou nedostižné čtyřbodové manko právě na ruského protivníka. Utkání bylo od samého začátku celkem vyrovnané, diváci se obou gólů dočkali až v závěrečných deseti minutách. Do vedení se dostal Spartak, hosté vsítili vyrovnávací trefu ve druhé nastavené minutě zásluhou Jasmina Mešanoviče.

V úvodní čtvrthodině se nic zajímavého nepřihodilo, o první střelu mezi tři tyče se postaral Maribor. Z nějakých dvaceti metrů vypálil Tavares, jeho slabý přízemní pokus ukryl v náručí brankář Selichov. Ihned na to zahrozil na druhé straně Zé Luis, nebezpečný centr z levého křídla dokázal obránce Šuler vynikajícím způsobem odvrátit na rohový kop. Ani v dalším průběhu se žádné velké gólovky neurodily.

Po půlhodině hry vystřelil z otočky z dvaadvaceti metrů Bohar a Selichov měl opět snadnou práci, to bylo z prvního poločasu vše. Pět minut po změně stran mohli jít do vedení hosté, dosavadní největší příležitost neproměnil aktivní Šuler. Ten si po přímém volném kopu od Vršiče naběhl do předbrankového prostoru a jemnou tečí orazítkoval pravou tyč, žádný z hostujících hráčů se již k dorážce neprobojoval.

V polovině druhé půle to z velké dálky z dobrých třiceti metrů zkusil Glušakov a gólman Handanovič skákavý míč s přehledem chytil. Zhruba čtvrthodiny před koncem hlavičkoval ze šesti metrů zcela osamocený Zé Luis, ale ze sedmi metrů mířil o pár decimetrů vedle bližší tyče. Šestadvacetiletý kapverdský útočník nakonec dostal svůj celek do vedení v 82. minutě a v této základní skupině se zapsal do listiny střelců podruhé.

Po hezké kombinaci na jeden dotek a závěrečné nahrávky od střídajícího Melgareja zasáhl balón ve skluzu a ze šesti metrů ho dopravil po zemi do sítě do protipohybu bezmocného Handanoviče. Hrdinou slovinského klubu se na poslední chvíli stal střídající Mešanovič. Ten po pouhých devíti minutách strávených na trávníku obdržel přihrávku z pravé strany pokutového území od Tavarese a se zakončením do odkryté branky neměl žádné problémy.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nemám slov..banda lůzrů včetně trenéra..Proč kua měnit vítěznou sestavu, šetřit na Zenit?

Místo toho, aby po gole drželi míč, tak se zatáhnou a přenechají hru Mariboru. Dvě remízy s týmem ze Slovinska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jenom nehrálo zase Seville.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele