základní skupiny - skupina D, 6. kolo
11.12.2018 18:55 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Galatasaray těsně prohrál s Portem, i přesto si zahraje EL

Galatasaray sice v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů podlehl vysoce favorizovanému Portu 2:3, i přesto si v jarní části zahraje Evropskou ligu. Jeho jediný konkurent z Lokomotivu Moskva totiž prohrál v Gelsenkirchenu s místním Schalke 0:1 a čtyřbodový zisk přeci jen stačil na třetí pozici. Portugalský výběr vyhrál ve skupině D už popáté a se šestnácti body ji tak dominantně ovládl.

Duel byl od samého začátku nesmírně napínavý, diváci v Istanbulu se dočkali hned pěti branek a třech nařízených penalt. První větší příležitost si vytvořili domácí, kdy po přímém volném kopu z pravé strany vznikl v šestnáctce portugalského klubu obrovský závar a následnou střelu z ostrého úhlu vyrazil připravený brankář Casillas do strany. Po čtvrthodině hry byl turecký výběr blízko ke skórování podruhé.

Po pasu Sofiana Feghouliho zakončoval z krkolomné pozice Eren Derdiyok a prostor tří tyčí těsně netrefil. Hosté z ničeho nic udeřili v 17. minutě. Ke standardní situaci z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Telles a na hranici brankového území přesně našel hlavu zapomenutého Felipeho, jenž zblízka hlavou dopravil balón do sítě. FC navýšil svůj náskok necelých pět minut před koncem první půle z penalty.

Tu běloruský rozhodčí Kulbakov nařídil po kontaktu Mariana s Hernânim, míč si vzápětí postavil Moussa Marega a chladnokrevně zamířil doprostřed branky - 0:2. V nastavení úvodního dějství ukázal Kulbakov směrem na pokutovou značku podruhé. Felipe evidentně podrazil Garryho Rodriguese, k velké šanci na snížení se postavil Feghouli a Casillase zkušeně poslal na druhou stranu. Balón totiž uklidil po zemi do levého dolního rohu.

Po změně stran se hra na chvíli zklidnila, pak ovšem přidal třetí trefu mírného favorita Sérgio Oliveira. Šestadvacetiletý záložník využil chytré zpětné přihrávky od Hernâniho a ze sedmi metrů propálil bezmocného gólmana Musleru. V 65. minutě vykřesal naději na bodový zisk pro SK aktivní Derdiyok. Třicetiletý švýcarský reprezentant si po přesně načasované nahrávce Rodriguese seběhl mezi dvěma protihráči před branku a ve skluzu zblízka skóroval.

Neuběhlo ani šedesát sekund a Galatasaray zahodil obrovskou příležitost na vyrovnání. Po strčení Pereiry do Rodriguese kopal svůj druhý pokutový kop v tomto klání, jenomže Feghouli tentokráte v klíčovou chvíli selhal a napálil pouze spodní okraj břevna, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště. Ve zbývajícím průběhu se domácí tlačili alespoň za remízou, ale nic nebezpečného si již nevypracovali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
FC Porto FC

Udržíme sérii bez prohry

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudete šetřit opory?

Reagovat
FC Porto FC

těžko říct, Coinceicao zas na to tolik není ale já doufám že ano

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
dextroza_m

Jasna pencle a nic, ty vole.

Reagovat
Coutinho10

ve studiu na O2 je asi sranda

Reagovat
FC Porto FC

Galatasaray se pohřbilo samo na začátku téma dvěma šancemi na začátku co neproměnily a o ty zahozeny penaltě ani netřeba mluvit. Snad všechny zápasy při nás stalo štěstí a tak nemáme ani jednu prohru

Reagovat
Hiko

Pěkně FCP s přehledem odehraná skupina!

Reagovat
SpartaOvenka

16 střely celkem 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele