předkola - 4. předkolo - mistrovská část - odvety
27.08.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rosenborg statečně bojoval, Dinamo si ale nakonec postupuje

S trochu odřenýma ušima, ale přece jen Dinamo Záhřeb udrželo postupový výsledek a na podzim si zahraje Ligu mistrů. Na domácí Rosenborg naopak čeká "jen" Evropská liga. Chorvatský klub vyhrál první zápas 2:0, ovšem v norské odvětě dlouho jen tak tak odolával tlaku domácích, kterým stačil jediný gól k vyrovnání celkového skóre. Trefa střídajícího Gojaka však přinesla na kopačky hostů definitivní klid.

V úvodních minutách chtěli hosté ukázat, že si odvetný zápas chtějí maximálně pohlídat. Činila se především španělská naděje a hvězda Dinama Olmo, který hýřil aktivitou. V desáté minutě však poprvé vážněji zahrozil Rosenborg. Reginiussen po rohovém kopu ještě nedotlačil míč do sítě, když balón od rohového praporku mířící do brány nešťastně odvrátil do zámezí, za další minutu už ale šli domácí do vedení. Po Adegbenrově centru vznikl před bránou chorvatského celku závar, v němž se nejlépe zorientoval Akintola, který vsítil první branku Troillongan.

S odpovědí chtěl ve třinácté minutě přispěchat Olmo, avšak jeho rána se mezi tři tyče nevešla. Poté se dlouho nic nedělo, mužstvo z Trondheimu drželo soupeře zkrátka a samo vyčkávalo na správnou příležitost. Jedna taková přišla ve 31. minutě, kdy Adegbenro ránou z rohu pokutového území vyprášil rukavice gólmanu Livakovićovi. Stejný hráč se k zakončení dostal i o šest minut později, kdy u Adegbenra přistál centr z pravé strany, střelu z voleje ale opět zlikvidoval Livaković.

Obranu Rosenborgu nadále nejvíce větral Olmo, ovšem jeho další pokus z 38. minuty opět skončil vedle. Jeho spoluhráč Moro již pálil do těch správných míst, našel však jen rukavice brankáře Hansena. Těsně před přestávkou byl blízko druhému gólu domácích Hedenstad, jenž z přímého kopu trefil tyč. Plán Dinama na poklidnou odvetu byl za prvních čtyřicet pět minut víceméně v troskách, Troillongan ale stále scházel jeden gól.

I po změně stran byl v centru dění Olmo, v 51. minutě posadil centr na Dilavera, který ale hlavičkoval vedle tyče. Tři minuty nato se na druhé straně dožadoval penalty Søderlund, který přepadl přes Dilavera. Rozhodčí ale jeho volání nevyslyšel. V 60. minutě poslal Hegenstad standardní situaci do ohně před Livakovičovu svatyni, Konradsen však hlavičkoval nepřesně. Příliš úspěšný nebyl ani Jensen se svou střelou o tři minuty později.

V 66. minutě se na hřiště dostal hostující Gojak a hned za minutu se mohl zapsat mezi střelce, když po pochybení obrany domácích střílel do odkryté klece, jenže ke smůle Dinama nastřelil pouze obránce. O čtyři minuty později se ale Gojak opět dostal do střelecké pozice a nádhernou střelou pod břevno srovnal stav odvety. Naděje Rosenborgu na postup se rázem výrazně snížili.

Tým ze Záhřebu se krátce po Gojakově parádě málem dostal do vedení, Dilaver po rohovém kopu Olma jen těsně minul bránu Hansena. Troillongan se i přes malou naději na postup nadále tlačili dopředu. V 78. minutě střílel Søderlund o vlas vedle. Na druhé straně si Hansen připsal nepříliš jistý zákrok proti Oršičovi. V posledních minutách se zápas v poklidu dohrával, Rosenborg již byl definitivně smířen se svým osudem.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fluor

3:0

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
DidusIneptus

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Vincent Vegan

snad 3:0

Reagovat
Hiko

Těším se při vědomí, že Rosenborg čeká pěkný pohárový podzim, i kdyby to dneska nevyšlo.

2:1

Reagovat
Hiko

Nakonec pěkný zápas se zápletkou, Rosenborg klepal na dveře zvýšení na 2:0, ale ve druhé půli už docházely síly a po vyrovnání už se jen dohrávalo.

Škoda, ale při představě, že by to v LM před každým venkovním zápasem RBK smrdělo ostudou (přeci jen, držíme se při zemi), mi EL vůbec nevadí. Doufám v dobrý los v pátek (jak herně, tak i dostupností soupeřů - LASK Linec by byl super , tam jsem za chvilku)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele