základní skupiny - skupina C, 2. kolo
27.10.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fabio Vieira (© AFP)

Porto skórovalo v obou poločasech a porazilo Olympiakos

Olympiakos nenavázal na svou úvodní výhru v Lize mistrů nad Marseille, v Portu neuhrál ani bod, a přišel tak o své postavení na prvních dvou postupových pozicích, neboť jeho sok aktuálně disponuje lepším skóre i lepším vzájemným zápasem. V první půli se o rozhodující branku postaral Fábio Vieira, po přestávce se pak trefil také jeho spoluhráč Sérgio Oliveira.

Domácím nakonec vůbec nevadilo, že oproti svému soupeři museli sehrát o minulém víkendu ligové klání s Gil Vicente, poněvadž souboj Olympiakosu se soluňským PAOKem se na řecké scéně odložil. Jako by nebylo nijak znát, že by měli svěřenci trenéra Pedra Martinse působit svěžejším a čerstvějším dojmem, a na Estádio do Dragao nezaznamenali jediný přesný zásah.

Nutno říci, že mužstvu kouče Sérgia Conceicaa notně pomohl poměrně rychle vstřelený gól už z 11. minuty utkání. Obrovskou hrubici totiž vyrobil hostující kapitán Bouchalakis, jenž chyboval s rozehrávkou, míče se tak chopil Sérgio Oliveira, jenž přihrával do vápna, a protože bránící M'Vila odkopl balón jen k nohám protihráče Fábia Vieiry, došlo ke změně skóre.

Ve 28. minutě mohl náskok Porta navýšit Marega, který se ocitl ve vyložené pozici, nicméně brankář José Sá tentokráte předvedl úspěšný zákrok. Klub z Pireusu se v podstatě poprvé výrazněji osmělil až pět minut před obrátkou. Valbuena se pomalu radoval z překonání gólmana Marchesína, avšak stoper Mbemba zastavil merunu v cestě za brankovou čáru.

Krátce po změně stran si Thrylos vytvořili další slušnou možnost, a to prostřednictvím Randjeloviče, který v 52. minutě vyzkoušel připravenost Marchesína, avšak ten si s jeho zakončením poradil. Azuis e brancos se ve chvílích následujících poměrně bez problémů dařilo hájit těsný náskok, akorát že pojišťující okamžik přišel na řadu až v 85. minutě.

Střídající Nakadžima ze středu pole uvolnil svou přihrávkou v pokutovém území Maregu, ten poté jemným obloučkem vybídl na hranici brankového území sbíhajícího si Sérgia Oliveiru, jenž se z blízkosti v koncovce nezmýlil. Olympiakos hodlal alespoň zmírnit konečnou prohru v 88. minutě, jenže tutovku Koky, který byl na hřišti sotva pár minut, zlikvidoval Marchesín.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Hiko

Na góly to bude 2:0

Na Portugalce v základních sestavách 3:3.

Reagovat
Elmas

A na portugalské trenéry 1:1.

Reagovat
Hiko

Reagovat
Elmas
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pavel.fotbal

2:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
FC Porto FC

Paráda, doma prostě musíme vyhrávat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele