čtvrtfinále - 1. zápasy
12.04.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Marco Asensio (© AFP)

Oslabená Chelsea neměla nárok, Realu přisoudili zaslouženou výhru Benzema s Asensiem

Real Madrid v prvním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů proti Chelsea jasně ukázal, proč je pasovaný do role favorita, a na své konto si připsal přesvědčivé vítězství. Ne tak možná po výsledkové stránce, ale po té herní. Londýnský celek hlavně směrem dopředu velmi tápal, v odvetě mimochodem bude muset dohánět dvougólové manko, pokud chce ještě postoupit dál.

Hosté přitom byli velmi blízko vstřelené brance už ve 2. minutě. Založili rychlý brejk, Kanté najednou svou kolmicí uvolnil do běhu úplně osamoceného Joaa Félixe, který se řítil směrem na bránu napřímo. Nakonec však jeho náběh aspoň ve vápně zachytil vracející se Éder Militao, který vytěsnil protihráče z lepšího střeleckého úhlu, a následně přízemní pokus Portugalce zlikvidoval poměrně snadno brankář Courtois.

Ve 12. minutě se poprvé výrazněji osmělil rovněž Real, Benzema ovšem levačkou z těžší pozice u tyčky na gólmana Kepu se svým zakončením nevyzrál. Daleko úspěšnější byl každopádně Francouz ve 21. minutě. Dani Carvajal ze středu pole vyslal jemný oblouček na Viníciuse Júniora, ten do balónu jen lehce drknul, avšak tak nepříjemně, že Kepa měl velké problémy míč vůbec zachytit. Ve finále sice zasáhl, jenže balón se posléze dostal k soupeři, který ho pohotově dorazil za brankovou čáru.

O pár chvil později mohla Chelsea okamžitě srovnat stav, z hranice brankového území se po přihrávce zprava od Jamese pokoušel přelstít Courtoise bleskovou tečí Sterling, avšak Belgičan fantasticky zakročil a merunu srazil do zámezí. Ve 26. minutě se naopak pokoušel náskok madridského výběru navyšovat Vinícius Júnior, který se snažil prosadit z blízkosti jakýmsi lobem, míč každopádně před brankovou čárou zastavil Thiago Silva a Kepa ho pak sebral do rukavic.

Do přestávky byli domácí stále aktivnějším celkem, Kepa musel lapit střely Rodryga i Benzemy, ani nepovedené hlavičkování Alaby prostě nebylo úspěšné či další přízemní dělovka Valverdeho, a tak se skóre již v prvním poločase nezměnilo.

Druhý poločas pak s sebou tolik gólových možností nepřinesl. V 50. minutě se mohl na listinu střelců uvést Modrič, technicky mířil na vzdálenější šibenici, každopádně o kousek kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 59. minutě pak přišel na řadu další klíčový okamžik tohoto střetnutí, červenou kartu totiž vyfasoval Chilwell, protože stáhl k zemi pronikajícího Rodryga ve zjevné brankové příležitosti.

Přesilovku následně Real uměl zužitkovat. V 74. minutě Vinícius Júnior svou nahrávkou na kratší vzdálenost pobídl na hranici pokutového území Marca Asensia, který procedil balón mezi nohama stopera Fofany a přesně do spodního rohu brány, k němuž se Kepa pouze marně natahoval.

Autor: Patrik Sandev / skysports.com

Komentáře (377)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele