základní skupiny - skupina F, 3. kolo
05.10.2022 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Real vyhrál v Lize mistrů i potřetí, poprvé také inkasoval. Doma těsně skolil Šachtar

Real Madrid zvládl v hlavní fázi Ligy mistrů i svůj třetí zápas v pořadí, doma těsně přetlačil Šachtar a upevnil si své výsostné postavení na čele tabulky skupiny F. Hostům se v Madridu sice podařilo skórovat zásluhou Oleksandra Zubkova, od té doby ale soupeřovu síť nezvlnili. Do té chvíle přitom domácí úřadovali gólově dvakrát díky Rodrygovi a Viníciusovi Júniorovi.

Domácí působili od úvodních minut rozhodně o něco aktivněji, a tak se vlastně zcela logicky ujali vedení. Šachtar vypadal poněkud zaskočeně, takového rozpoložení umí španělský celek náležitě využít, a také tak učinil ve 13. minutě. Rodrygo si sice za vápnem nezpracoval balón úplně ideálně, na druhou stranu zmateně působil taktéž bránící Stepanenko, jenž ho nedokázal odkopnout pryč, takže následné zakončení Brazilce končilo přesně ve spodním rohu branky.

A ve 28. minutě se madridský výběr zaradoval ze svého druhého přesného zásahu. Rodrygo si ve středu pole vyměnil bleskově míč s Benzemou, poté prvně jmenovaný uvolňoval na hranici ofsajdu pohybujícího se Viníciuse Júniora, který pravidla nakonec neporušil, a z tutové pozice bez problémů překonal gólmana Trubina. Kdyby ve 35. minutě proměnil svou šanci Benzema, třetí do party z ofenzivního trojzubce Bílého baletu, asi by byl odpor soka definitivně zlomen. Ten tak mohl zápas zdramatizovat a šest minut před obrátkou opravdu snížil na rozdíl branky.

Asi stoper Alaba byl tím, kdo si měl lépe hlídat svůj prostor v pokutovém území a Zubkova si strážit více natěsno, jelikož jemu se, z trochu krkolomného postavení, zdařilo využít pas zleva od Mychajličenka. Střihl ve vzduchu nohama a překonal svého brankářského krajana Lunina. Po přestávce se už nicméně ukrajinský celek k žádnému gólu nepropracoval. Ba naopak mohl náskok navyšovat Real, každopádně ve 48. minutě neuspěl se svou hlavičkou Vinícius Júnior, v 64. minutě si Rodrygo lámal zuby na Trubinovi, jeho střela byla vyražena do zámezí, a v 89. minutě necílil zdárně ani Benzema, s jehož pokusem si hostující muž v rukavicích též poradil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bastaron

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal.Militao,Alaba,Mendy,Tchouameni,Kroos,Valverde,Vini Jr,Benzema,Rodrygo

Reagovat
zasranej malíř

OT: Xabi Alonso nový trenér Leverkusenu snad se mu bude dařit

Reagovat
Rothbard

Rodrygo a LM. To by šlo.

Reagovat
JM

Nádherná souhra

Reagovat
misinho7

No zatial nas asi najlepsi vykon ? Krasne akcie, dominancia, Sachtar bez strely a ani na nasej polke vlastne neboli. Pridat este jeden a mame vystarane do polcasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Prva strela a prvy gol Uz to tam mohlo byt tak 7:1..ale tak co uz

Reagovat
Rothbard

"Sachtar bez strely a ani na nasej polke vlastne neboli."

Well aged.

Reagovat
misinho7

tak to bolo dovtedy ako tam prisli poriadne prvyraz a typek zajebal noznicky..

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Šachtar, bijte je!

Reagovat
Raul=Real

Rodrygo zatiaľ top

Reagovat
Raul=Real

Sevilla

Reagovat
zasranej malíř

No šancí teda tři prdele, nakonec je z toho "jenom" 2:1...dnes měli dat borci aspoň 7 gólů no co už 3 body jsou doma

Reagovat
vilp

Trubin je Topka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele