základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.09.2023 21:00 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Harry Kane a Serge Gnabry (© AFP)

Man Utd na Bayern nevyzrál. Rekordní sérii pomohl vylepšit „anglický“ specialista Gnabry

Bayern Mnichov v ostře sledovaném úvodním duelu skupiny A Ligy mistrů zdolal Manchester United 4:3. Za Bavory se v prvním poločase prosadil Serge Gnabry, pro kterého to byla už sedmá branka z posledních šesti startů proti anglickým týmům v milionářské soutěži. Rozhodující se ovšem ukázal být až gól Mathyse Tela z nastavení. Domácí tak porážkou Rudých ďáblů vylepšili rekordní bilanci v základní fázi této pohárové soutěže, když neprohráli už 35. skupinový zápas v řadě.

Německý velikán vstupoval do nového ročníku milionářské soutěže s jasným cílem -⁠ překonat loňské maximum v podobně čtvrtfinále, ve kterém Bayern pohořel na pozdějším vítězi z Manchesteru City. S týmem ze stejného města se bavorský celek setkal i tentokrát, proti sobě však měl United. Ti zatím prožívali rozpačitý začátek sezony, když prohráli hned ve třech utkáních z pěti.

Do první velké šance utkání se hned ve čtvrté minutě dostal tým z Manchesteru. Odražený míč si v pokutovém území našel Christian Eriksen a pohotově ho vyslal na branku, kde ho však skvělým zákrokem chytil Sven Ulreich. Ve 28. minutě po rychlé akci pohotově vypálil z hranice vápna Leroy Sané a jeho přízemní rána propadla až do sítě.

Po půlhodině hry pak Die Roten navýšili své vedení. Jamal Musiala prošel přes několik bránících hráčů až do pokutového území, kde naservíroval míč Gnabrymu, jenž jej z první uklidil za záda Andrého Onany.

Čtyři minuty po změně stran se dočkali svěřenci trenéra Erika ten Haga snížení. Rasmus Höjlund obdržel v pokutovém území přihrávku od Marcuse Rashforda a s pomocí teče jednoho z obránců dostal míč za brankovou čáru. V 52. minutě dostali domácí možnost opět odskočit na rozdíl dvou gólů poté, co videorozhodčí odhalil hru rukou uvnitř pokutového území. K nařízené penaltě se postavila letní posila bavorského celku Harry Kane a prudkou ranou do levého dolního rohu nedal brankáři šanci.

V 78. minutě mohl další trefu Bayernu zaznamenat Eric Maxim Choupo-Moting, ale s jeho střelou si Onana skvěle poradil. V 88. minutě sice stihl snížit Casemiro, ale rozdíl dvou branek vrátil Mnichovským ranou pod břevno Tel. Casemiro si v nastavení svůj gólový účet ještě rozšířil, a dal tak výsledku konečnou podobu.

Bayern tak potvrdil roli favorita a do skupiny A vstoupil vítězně. V příštím zápase míří 3. října na hřiště Kodaně, Manchester doma přivítá Galatasaray.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (713)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele