základní skupiny - skupina A, 6. kolo
12.12.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zklamaný Bruno Fernandes (© AFP)

Manchester si na jaře v Evropě nezahraje. Bayern si po ligové blamáži opět zvedl sebevědomí

Hráči Manchesteru United neuspěli v posledním kole skupiny A Ligy mistrů a po porážce 0:1 od Bayernu Mnichov se loučí nejen s milionářskou soutěží, ale poprvé po devíti letech si nezahrají ani jarní část žádného z evropských pohárů.

Porážka Red Devils mohla být navíc vzhledem k průběhu daleko výraznější, to by ale musel Leroy Sané v prvním poločase prokázat větší kvalitu ve finální fázi. A přestože se po změně stran výkon domácího mužstva zvednul, zhruba 20 minut před koncem mu zasadil rozhodující ránu Kingsley Coman, a dal tak částečně zapomenout na tristní výkon svého týmu během posledního ligového duelu.

Při pohledu na tabulku se vše zdálo být v Bayernu zalité sluncem, opak byl však pravdou. Bavoři o uplynulém víkendu naprosto vyhořeli na hřišti Frankfurtu a fanoušci ještě měli v čerstvé paměti nevýrazné domácí vystoupení proti Kodani, které vyústilo v první bodovou ztrátu v rámci skupinové fáze Ligy mistrů od roku 2020. Tato remíza neudělala radost ani Manchesteru, jelikož ještě více zkomplikovala jeho už tak trnitý průchod, jehož postupové zakončení by přineslo už jedině vítězství doplněné remízou v souběžně hraném duelu v hlavním městě Dánska.

Oba celky do utkání dle očekávání vletěly po hlavě. Bavoři měli spoustu náznaků skvělých příležitostí, avšak ohrožení brány Andrého Onany přišlo až z kopačky Harryho Kanea, jehož skrytá střela mířená na zadní tyč jen pozdravila často kritizovaného brankáře. Příznivci domácích si mohli hluboce oddechnout po hbitém průniku Saného, jemuž míč ve vápně nakonec utekl. Německý křídelník zlobil defenzivu Rudých ďáblů i o chvíli později, když ovšem po centru Comana neusměrnil balon mezi tři tyče. Erik ten Hag navíc musel ještě v první půli sáhnout ke střídání, poněvadž se zranil znovuzrozený Harry Maguire.

Krátce po přestávce dostal parádní dárek od střídajícího Aarona Wan-Bissaky v podobě přihrávky do tutovky Bruno Fernandes, kapitán Devils ale trestuhodně přestřelil. O chvíli později mohl rozhodčímu děkovat Antony, poněvadž po nehezkém šlapáku viděl pouze žlutou kartu. Gólovou radost po skvělém náběhu Comana vypukla mezi fanoušky Bayernu. Francouzský rychlík dostal míč do stoprocentní šance, kterou proměnil nechytatelnou ránou k levé tyči. V závěru mohl třešničku na dortu přidat Kane, hlavička anglického kanonýra však nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi.

Jakékoliv snahy v podání Manchesteru United na poslední chvíli postoupit tak byly rozmetány dalším vítězstvím Bayernu. Ten se svého osmifinálového soupeře dozví 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (738)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele