základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2023 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

Vystoupení Höjlunda v Divadle snů United na body nestačilo. Galatasaray uvedl do varu Icardi

Fotbalisté Galatasaraye vyhráli ve druhém kole skupiny A Ligy mistrů na půdě Manchesteru United 3:2. Atraktivní duel měl po dlouhou dobu hrdinu v podobě domácího útočníka Rasmuse Höjlunda, jenž obstaral své první dvě trefy v dresu Rudých ďáblů. Zatímco na tu první dokázali Turci odpovědět jedním gólem Wilfrieda Zahy ještě před změnou stran, tak na tu druhou si přichystali hned dvojnásobnou odpověď. Rozhodující úder nakonec vstřelil v 81. minutě Mauro Icardi, jenž se tak nejlepším možným způsobem vykoupil z neproměněné penalty, která vítězné trefě předcházela.

Hráči Manchester United se před domácím utkáním proti Galatasarayi nenacházeli v dobrém rozpoložení. Od startu nové sezony totiž až pětkrát poznali přemožitele, přičemž o víkendu padli doma s Crystal Palace. Velkým terčem kritiky byl mimo jiné trenér Erik ten Hag, ale například i Marcus Rashford, kterému se zatím vůbec nedařilo, což potvrzoval pouze jeden vstřelený gól. Turecký tým na tom byl o poznání lépe, jelikož táhl sérii 20 soutěžních duelů v řadě bez porážky.

Hned v úvodu utkání se Rudí ďáblové dostali do několika zajímavých příležitostí, ovšem nepřesné přihrávky v konečné fázi útoku znemožnily jakoukoli střelu. Jednosměrný provoz směrem na branku týmu z Istanbulu využil v 17. minutě Höjlund, který si přesně naběhl na centrovaný balon a tvrdou hlavičkou zakončil do odkryté brány. O umlčení hlasitých domácích fanoušků se ovšem o šest minut později postaral zkušený Zaha, který se prosadil díky šťastně ztečované střele na hranici vápna.

Marcus Rashford chtěl podruhé za večer vykouzlit parádní asistenci, ovšem v 53. minutě zápasu neodhadl rychlost obránců, kteří se stihli rychle vrátit a jeho přihrávku zneškodnit. Útočný kolos v podobě Rudých ďáblů se ale nezastavoval a hned o šest minut později se znovu prosadil Höjlund, tentokrát však z ofsajdového postavení. Ve skvělé náladě hrající Höjlund si nenechal zkazit radost, obzvlášť když v 67. minutě zvýšil na 2:1 poté, co se náramně uvolnil obránci a lehce přehodil soupeřícího brankáře. Jako v prvním poločase ovšem radost trvala pouze pár minut, protože Kerem Akturkoglu vyrovnal tvrdou pumelicí na 2:2. O otočku v zápase se mohl postarat ostrostřelec Icardi, který měl k dispozici v 78. minutě penaltu. Tu však ve vypjatém momentu netrefil a minul. Nakonec se však neuvěřitelný obrat v zápase konal, když právě Icardi v 81. minutě utekl svému obránci a ladně přehodil brankáře, čímž dokonal turecký sen.

Manchester United tak doma opět vyhořel a podruhé ve skupinové fázi Ligy mistrů prohrál. V následujícím kole se 24. října střetne s Kodaní, Galatasaray změří ve stejný den síly s Bayernem.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (771)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele