základní skupiny - skupina D, 5. kolo
29.11.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gerhard Struber (© AFP)

V Baskicku se gólový šlágr nekonal. Salzburg utemoval prostor mezi tyčemi a odvezl si bod

Real Sociedad nedokázal navzdory herní převaze skórovat proti Salzburgu a v utkání pátého kola skupiny D Ligy mistrů remizoval na domácí půdě 0:0. Střelce La Realu trápil především výborný Alexander Schlager, jenž zlikvidoval přehršel šancí v bráně soupeře. Rakušané tak zabojují o postup alespoň do jarní fáze Evropské ligy až v posledním kole proti Benfice, která v souběžně hraném zápase remizovala s Interem a ještě zdramatizovala boj o třetí místo.

Real Sociedad se vrhl do letošní skupinové fáze po hlavě a díky 10 získaným bodům ze čtyř utkání si zajistil postup do play off. Do duelu proti Salzburgu navíc vstupoval velmi dobře naladěn, jelikož vyhrál dvě ligová klání v řadě a v letošní sezoně padl před vlastními fanoušky pouze jednou. Na druhé straně rakouský celek měl stále o co hrát, jelikož se nacházel na třetí příčce, která by jej posunula alespoň do vyřazovací fáze Evropské ligy. V případě porážky se na něj ovšem mohla dotáhnout Benfica.

La Real se i přes jistotu postupu ujal iniciativy a zahrozil jako první, Mohamed-Ali Cho ovšem svou prudkou střelu nasměroval jen doprostřed brány. Do podobných prostor pak zamířila i nebezpečně tečovaná rána Mikela Oyarzabala, kterou reflexivně vykryl Schlager.

Na druhé straně hřiště poslal Dorgeles Nene z první větší šance hostujícího týmu míč pouze do levé tyče. Červení býci pak mohli opět poděkovat svému brankáři, jenž na poslední chvíli vyrazil pokus Arsena Zacharjana. Záložník San Sebastiánu zahrozil i na konci první půle z rychlého protiútoku, jenže po sprintu téměř přes celé hřiště scházela jeho ráně potřebná přesnost.

První šanci druhého poločasu si vypracovali Die Roten Bullen, Nicolás Capaldo byl ale jeden na jednoho výborně pokryt Álexem Remirem. Ve skvělých zákrocích pokračoval za hosty Schlager, který si dokázal poradit jak s již téměř gólovou střelou Braise Méndeze, tak i s volejem z bezprostřední blízkosti z kopačky Zacharjana.

Jen pár okamžiků po příchodu na hřiště mohl v závěrečné desetiminutovce duelu skórovat Umar Sadiq, jeho bomba na přední tyč ale neprošla přes opět výtečného rakouského brankáře. Poslední šanci na rozhodující zásah pak propásl v nastaveném čase Takefusa Kubo, když jeho pokus z přímého kopu mířící přesně do levé šibenice vytáhl kdo jiný než v životní formě chytající Schlager.

Real Sociedad tak doma na vítězství nedosáhl a získal jen bod. Poslední kolo sehraje 12. prosince proti Interu, Salzburg vyzve ve stejný den Benfiku.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele