základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2023 18:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Brais Méndez (© AFP)

Real Sociedad si z Mozartova rodiště odvezl tři body, poklidnou výhru dirigoval Méndez

Fotbalisté Realu Sociedad vyhráli ve druhém kole skupiny D Ligy mistrů na půdě Salzburgu 2:0. Hosté zadělali na tříbodový zisk již během úvodní půlhodiny, kdy jim pohodlný dvoubrankový náskok zajistili Mikel Oyarzabal, jenž se v posledních čtyřech zápasech trefil již počtvrté, a střelec bodové branky proti Interu Brais Méndez. Ten navíc u zásahu svého kolegy přispěl asistencí.

Salzburg do skupinové fáze vlétl s nejmladší základní sestavou v historii soutěže a odvezl si z Lisabonu vynikající vítězství 2:0. K tomuto úspěchu mu výrazně pomohl fakt, že prakticky celé utkání odehrál v početní převaze. Velmi dobrým výkonem se uvedl také Real Sociedad, jenž až v závěru přišel o triumf nad Interem. Basky sympatické vystoupení z Ligy mistrů nabudilo a v domácí soutěži na něj navázali třemi výhrami v řadě.

Fanoušky Červených býků zmrazil již v sedmé minutě odchovanec San Sebastiánu Oyarzabal, na jehož ránu do levého dolního rohu branky nedokázal domácí gólman Alexander Schlager zareagovat. Hosté si drželi lehkou převahu a kouskováním hry uspávali svého soupeře. Sami nicméně na pozornosti neztratili ani trochu. Když se navíc dostal do protiútoku asistent u první branky Méndez, chytře fingoval pas a následně poslal balon po zemi do sítě.

Domácí lodivod Gerhard Struber trápení svých svěřenců řešil trojnásobným střídáním v poločase a dramatizace zápasu na sebe nenechala dlouho čekat. Chorvatský útočník Roko Šimič se po pádu ve vápně dožadoval pokutového kopu a polského sudího Frankovského ošálil. Po kontrole u videa však byla penalta oprávněně odvolána, výsledkem tak byla pouze další psychická rána pro mančaft ze Salzburgu. Hosté nicméně dokázali i zásluhou přílivu čerstvé krve přidat na tempu a zdálo se, že by konečný dojem z jejich působení mohl být přece jen pozitivnější. Světlemodří ale předvedli takticky vyzrálý výkon a postavili nepropustnou zeď, přes kterou se Red Bull k žádnému nebezpečnému zakončení propracovat nedokázal. Na sklonku zápasu se hráči RB vícekrát dožadovali penalty, zásahy rukou ovšem sudí ani přes pískot více než dvou desítek tisíc domácích příznivců neodpískal.

Die Roten Bullen tak na cenné venkovní vítězství nenavázali a po nemastném výkonu, který rezultoval v nulu na kontě střel na branku, před svými fanoušky prohráli. V příštím kole se 24. října představí na San Siru proti Interu, Real Sociedad tentýž den vyzve v Lisabonu Benfiku.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (8)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
Dalibor Sladky

Opäť súhlas plichta

Reagovat
Dalibor Sladky

španiely išli od začiatku svoje

Reagovat
Seydou Doumbia

Od Salzburgu jsem čekal víc, vzhledem k tomu že mají daleko více zkušenosti z LM oproti Dežo Socek

Reagovat
Elliasson

Otázka je kdo konkrétně. Jim se ten kádr vyměnil, včetně hlavního trenéra.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kjaegaard 3 LM sezony, Solet 2 sezony v LM, Pavlovic, Dedic, Gourna-Douath ji hráli loni...což by mělo být více zkušenosti než u Socek

Reagovat
Tomanatura

Co ti pomuzou zkusenosti z par zapasu, kdyz je protivnik proste lepsi?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Salzburg dlouhodobě zvládá hrát v LM i s těmi nejlepšími vyrovnané duely tak jsem čekal že to zopakují i včera, zvlášt když sejmuli Benficu na jejich hřišti v prvním duelu. Nevyšlo, nevadí, třeba výjde příště.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele