hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kasper Schmeichel (© DEAN MOUHTAROPOULOS / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Atalanta znovu udržela čisté konto, Celtic se jí přesto skolit nepodařilo

Hráči Atalanty si ve třetím kole Ligy mistrů připsali domácí remízu 0:0 s Celticem. Fotbalisté z Bergama tak potvrdili skvělou defenzivu, za 270 minut hracího času totiž v nejprestižnější klubové soutěži zatím ani jednou neinkasovali. Jejich fanoušky však může znepokojit fakt, že neviděli branku nejen proti skotskému velkoklubu, ale ani v úvodním duelu hraném na vlastní půdě proti Arsenalu.

Atalanta nastoupila proti týmu ze severní části Velké Británie v evropských soutěžích poprvé a všechny předzápasové statistiky naznačovaly, že Keltové prožijí v Bergamu těžký večer. Přesně tak to vypadalo v prvním poločase, kdy La Dea vypadala směrem dopředu velmi nebezpečně. Jako první zahrozil Mateo Retegui, jenž nasměroval křižnou střelu těsně vedle vzdálenější tyče. Mario Pašalič zase pár chvil poté hlavičkoval po přihrávce Davida Zappacosty do břevna.

Skotští mistři hrozili z brejků, ale občas jim pak chyběly síly pro návrat. Domácí toho málem využili, když Zappacosta přihrál Pašaličovi, jehož pokus z první zachránil Kasper Schmeichel. S blížícím se závěrem poločasu měli Italové znovu herně navrch. Reteguiho křižnou střelu však usměrnil Zappacosta nad břevno. Svěřenci Brendana Rodgerse mohli být vděční za bezbrankový poločasový výsledek.

Naopak hráči Gian Piera Gasperiniho, kteří v předchozích šesti domácích zápasech vstřelili 15 gólů, nepřekvapivě dominovali i po přestávce. S blížící se hodinou hry byl Schmeichel znovu donucen k dobrému zákroku, když zlikvidoval slibnou šanci de Roona. La Dea začala vypadat s přibývajícím časem trochu rezignovaně, jelikož skotský obranný val nepovoloval. Nejlepší ofenziva Serie A nakonec vytoužený gól vstřelit nedokázala.

Skotský Celtic tak mohl být po závěrečném hvizdu spokojen, jelikož na debakl z Dortmundu dokázal odpovědět cenným bodem z Bergama. Atalanta zase zůstává i nadále neporažena, její defenziva navíc nepovolila svým soupeřům ani jeden gól.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Pepesma

3:0

Reagovat
Furia Ceca

Ach jo... pro fandy calcia celkem špatný kolo v LM

Reagovat
Seydou Doumbia

mohlo být hůř, zmar Fonsescy v AC mohl završit remízou proti oslabenému Klap Bružije a Inter taky v závěru nemusel dát ten gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele