hlavní fáze, 3. kolo
23.10.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcus Thuram hattrickem rozhodl o výhře Interu. (© Piero CRUCIATTI / AFP)

Inter ani potřetí v Lize mistrů neinkasoval, těsné vítězství zařídil v závěru žolík Thuram

Fotbalisté Interu porazili ve třetím kole Ligy mistrů Young Boys Bern 1:0. Dlouho se zdálo, že domácí favoritovi odolají a vybojují cenný bod, ovšem v nastavení vystřelil výhru hostům Marcus Thuram. Italský celek si tak udržel neporazitelnost a zároveň ještě neinkasoval. To švýcarský klub je na tom přesně obráceně, jelikož za tři zápasy nevstřelil ani gól.

Domácí se v prvním poločase prezentovali skvělým výkonem, když Jaouen Hadjam donutil Yanna Sommera k důležitému zákroku už v úvodní dvacetiminutovce, kdy se jeho prudká rána nešťastně odrazila od branky. Švýcarský brankář pak zastavil dvě hlavičky na zadní tyči, nejprve od Alana Virginia a poté od Lukasze Lakomy.

Největší šanci Interu měl středopolař Yann Bisseck, který pokračoval ve svém rychlém náběhu do pokutového území po nádherné přihrávce Mehdiho Taremiho. Bohužel pro něj se David von Ballmoos rychle vynořil a zastavil ho, tudíž se v úvodním dějství hrálo bez branek.

Přestože Young Boys začali velmi dobře, hned na začátku druhého dějství inkasovali penaltu. K míči se postavil Marko Arnautovič, ale von Ballmoos si s jeho pokusem poradil a následně skvěle zareagoval, když z bezprostřední blízkosti odmítl dorážku Dumfriese.

Těsně před uplynutím hodiny hry málem musel Rakušan neproměněného kopu litovat dvojnásobně, když Joël Monteiro po driblingu na hranici pokutového území trefil tyč. Inter se tlačil za vítězstvím a dočkal se ho v nastaveném čase. Thuram, který byl jedním z náhradníků a přišel, aby Inter spasil, využil povedený centr a uklidil míč do sítě, čímž zlomil srdce fanouškům Young Boys.

Bern tak přišel o svou neporazitelnost na domácím hřišti proti italským týmům v Lize mistrů a zůstává v letošním ročníku soutěže bez bodu, zatímco Inter prodloužil svou vítěznou sérii ve všech soutěžích na pět zápasů.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (9)

Přidat komentář
Bastaron

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Pepesma

1:3

Reagovat
cresposuper

10-0 na strely s 10. timom svajciarskej ligy. Sme uplne v hajzli

Reagovat
Nuno čomes

Kromě 4 lidi hraje lavička

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nuno čomes

V jakém vesmíru má přednost na penalty jeden z největších dřeváků před Taremim?

Ovsem největším současným tragédem v týmu je mistr RWB. Totální dno. Ještě ten jeho otrávený ukřivděný xicht Musím se omluvit Nagatomovi a Jonathanovi, to byli oproti němu páni beci.

Inzaghi zase ukazuje slabost a neschopnost si postavit mančaft do latě.

Reagovat
Seydou Doumbia

co udělal Damfrís?

Reagovat
PISTOLERO

Zlaté 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele