hlavní fáze, 1. kolo
19.09.2024 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Kerem Aktürkoğlu (© AFP)

Orly z Benfiky v Bělehradě spasil nálet tureckých reprezentantů

Turecká dvojice Kerem Aktürkoğlu a Orkun Kökçü se trefila a zajistila Benfice v úvodním utkání Ligy mistrů výhru 2:1 nad Crvenou zvezdou, což znamenalo první domácí porážku srbského týmu proti portugalskému soupeři.

Přesně před 40 lety hostila zvezda Benfiku v prvním kole evropského poháru a vyhrála 3:2. O pár týdnů později zvítězil lisabonský celek ve druhém utkání 2:0. Svěřence Vladana Milojeviče přivítala bouřlivá atmosféra, která se na chvíli zastavila, když hosté prolomili nerozhodný stav. Dvojnásobní evropští šampioni udeřili v deváté minutě, kdy Aktürkoğlu u vzdálenější tyče obešel Radeho Kruniče a z bezprostřední blízkosti proměnil tečovaný centr Alexandra Baha. Velký podíl na gólu měl Ángel Di María, který na pravé straně přihrál právě bývalému bekovi pražské Slavie.

Srbští mistři se okamžitě vydali do útoku a Krunič se snažil napravit svou chybu v obraně, když se v pokutovém území zkušeně vyhnul Florentinu Luísovi a poté vystřelil přímo na Anatolije Trubina. Malá skupinka příznivců hostů na stadionu Rajko Mitiče se však dočkala dalšího gólu jen minutu před uplynutím půlhodiny hry, kdy Kökçü centroval z volného přímého kopu těsně vedle nehybného Omriho Glazera. Svěřencům Bruna Lageho však nešlo vše podle plánu, ještě před přestávkou musel ze hry odstoupit zraněný Bah, kterého nahradil Issa Kaboré.

Domácí se po přestávce vrhli do hry s novou vervou, aniž by Trubina skutečně prověřili. Nicméně Timi Max Elšnik svými centry dělal zadákům Benfiky problémy, ale Nasser Djiga nedokázal usměrnit Slovincův rohový kop na branku. Druhý poločas postrádal volný průběh jako ten první a ani jedna strana nebyla schopna vystřelit v závěrečné čtvrthodině na branku. Tíha však byla na straně domácích, které držela na uzdě obrana Águias, již mistrně řídil kapitán Nicolás Otamendi. Di María chtěl potvrdit tři body pro svůj tým, ale jeho pokus skončil nad břevnem.

Když už se zdálo, že se Benfica blíží k závěrečnému hvizdu, podařilo se domácím snížit, což bylo odměnou za jejich snahu ve druhém poločase. Na skvěle zpracovanou asistenci Cherifa Ndiayeho skvěle navázal Felício Milson, který zblízka klinicky zakončil. Ukázalo se však, že to bylo příliš pozdě, protože Benfica už si nejtěsnější náskok udržela až do závěrečného hvizdu.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
AjaxFans

3*1

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele