předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
20.08.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Střelci gólů Lille Edon Zhegrova (vlevo) a Jonathan David (© Profimedia)

Vysněná Liga mistrů se vzdaluje. Slavia v Lille padla 0:2

Fotbalisté Slavie nevstoupili do čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Lille vítězně a v pražské odvetě budou příští středu muset dohánět dvougólové manko. Skóre otevřel v 52. minutě kanadský kanonýr Jonathan David, druhou trefu přidal křídelník Edon Zhegrova. I Slavia se sice dvakrát radovala, góly Igoha Ogbua ani Mojmíra Chytila ale nemohl sudí Szymon Marciniak uznat.

Kvůli olympijským hrám nebylo ještě hráčům LOSC Lille dovoleno nastoupit na svém tradičním Stade Pierre - Mauroy a to znamenalo, že se utkání muselo odehrát v 50 kilometrů vzdáleném městě Valenciennes. Francouzský celek však dočasný azyl nijak zvlášť nerozhodil, na vypůjčeném stadionu si nejprve poradil se španělskou Celtou Vigo, poté z něj vyprovodil i Mourinhovo Fenerbahce. Do Francie přiletěli v dobrém rozpoložení také fotbalisté Slavie, kteří zvládli sobotní utkání s Teplicemi a od dubna zatím nepoznali hořkost porážky.

Do první půle vstoupily oba celky velmi aktivně, o něco více ze hry měli ale domácí, kteří také zkraje utkání zahrozili jako první. Už v osmé minutě se kolem slávistického obránce prohnal Gabriel Gudmundsson a z úhlu zkusil z bezprostřední blízkosti propálit Antonína Kinského, ten však jeho pokus pohotově zlikvidoval. Dobrá poziční hra Slavie pak delší dobu neumožňovala fotbalistům Lille vytvářet si vyložené šance.

Až kolem 30. minuty se domácí znovu dostali do svého původního tempa, aktivní Jonathan David ale ve dvou příležitostech netrefil bránu. Největší slávistickou šanci zahodil v samotném závěru prvního dějství Tomáš Chorý, jeho dělovka z voleje pouze prolétla kolem branky Lucase Chevaliera a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Sympatický vstup do druhého poločasu měli svěřenci Jindřicha Trpišovského. Poté, co si Christos Zafeiris poradil se složitější přihrávkou, vyzkoušel se střední vzdálenosti Chevaliera. Byli to ale domácí, kteří udeřili jako první. V 52. minutě se po pěkném uvolnění Hákona Haraldssona dostal balon k nabíhajícímu Davidovi, který pohotově uklidil do pravého dolního rohu branky a poslal Lille do vedení.

O deset minut později se radovali hosté, jenže předčasně. Igoh Ogbu před vstřelením gólu zahrál rukou a rozhodčí Marciniak tak jeho trefu nemohl uznat. V 77. minutě se díky fantastické individuální akci dostal Edon Zhegrova až do pokutového území a zvýšil na 2:0 pro Lille. Střídající Mojmír Chytil se sice záhy dokázal prosadit, slávistická radost ale byla zažehnána i napodruhé, gólu totiž předcházel ofsajd.

Slavia tak nevstoupila do dvojzápasu o Ligu mistrů ideálně a po dvou neuznaných brankách odjíždí z francouzského Valenciennes s dvougólovým deficitem. Odveta v Edenu je v plánu ve středu 28. srpna.

Autor: Livesport.cz / Jakub Kalousek

Komentáře (713)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele