hlavní fáze, 3. kolo
22.10.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Zklamaný Marco Asensio (© FRANCK FIFE / AFP)

PSG ztratilo v Lize mistrů překvapivě další body, cennou remízu bere PSV

PSV Eindhoven sice získal v Lize mistrů nečekaný bod, jeho venkovní sérii bez výhry pokračovala i v hlavním městě Francie, kde remizovala 1:1 s Paris Saint-Germain a prodloužila jeho neutěšenou sérii v hlavní evropské klubové soutěži na jedinou výhru v 19 zápasech.

Po porážce 0:2 s Arsenalem ve druhém hracím dni se PSG potřebovalo rychle odrazit ode dna, aby se dostalo mezi nejlepší osmičku. Vlétlo do toho jako uragán a Bradley Barcola i Kang-In Lee k tomu byli během úvodních 15 minut velmi blízko. Ani jeden z nich však nebyl tak blízko jako Ousmane Dembélé, jehož tvrdý volej se odrazil od břevna poté, co u vzdálenější tyče využil centr Nuna Mendese.

Francouzští mistři se i nadále snažili o otevření skóre, Dembélé a Barcola byli opět blízko, ale byli to nizozemští hosté, kteří se proti průběhu hry dostali do vedení. Noa Lang byl v centru dění, prokličkoval se až na hranici pokutového území, pak si zpracoval míč ve volném prostoru a u bližší tyče se prosadil, zatímco Gianluigi Donnarumma zůstal zakořeněný na místě. Les Parisiens pokračovali v tlaku i před pauzou, ale vstřelit gól se ukázalo jako problematické, Lee byl vychytán Walterem Benítezem i dvě minuty před přestávkou.

Nejhorší obavy hostů se naplnily brzy po přestávce. Vyrovnávací gól, konkrétně první branka hráče PSG v letošním ročníku Ligy mistrů, však přinesl i prvek štěstí, když Achraf Hakimi z dálky trefil nešťastného Beníteze a od něj se míč odrazil do brány. Johan Bakayoko málem vrátil PSV vedení zpět, ale vychytal jej Donnarumma.

Hakimi byl blízko k tomu, aby zařídil vítězství pro PSV, když jeho pokus skončil o několik centimetrů vedle. K velké frustraci domácích, kteří zoufale touží poprvé vyhrát tuto soutěž, byla navíc po intervenci VARu v závěru zrušena penaltu pro PSG, a tak zápas skončil nerozhodně. Co se týče PSV, to zůstává i nadále bez výhry, ale bude to považovat spíše za získaný bod než za dva ztracené.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Pepesma

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pepesma

3:0

Reagovat
Witcher

To je ještě ta stará Paříž ne?

Reagovat
Pharrell

Bohužel jooo no fuck

Reagovat
Seydou Doumbia

ta nová vyhrala v troyes 3:0 v pondělí a to ještě nepřišel ani 1 hráč

Reagovat
Ladas321

Tento zápas tady měl asi velkou sledovanost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele