hlavní fáze, 2. kolo
02.10.2024 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kerem Aktürkoğlu (© GUALTER FATIA / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Benfica čtyřmi góly zesměšnila Atlético Madrid, zářil Di Mária

Benfica navázala na perfektní vstup do Ligy mistrů a i ve druhém zápase si připsala vítězství. Na domácí půdě porazila Atlético Madrid 4:0 a v milionářské soutěži tak zůstává stoprocentní. Pro Atlético, které v prvním kole doma předčilo Lipsko, je to první venkovní porážka po jedenácti zápasech.

Domácí vstoupili do utkání jako uragán a hned na začátku byli blízko vedení, když Vangelis Pavlidis nebezpečně hlavičkoval z malého vápna, ale Jan Oblak byl proti a pokus vyrazil. Ve 13. minutě již ale domácí šli do vedení, když Fredrik Aursnes přihrál na nekrytého Kerema Akturkoglua, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč k tyči.

Branka Akturkoglua byla teprve šestým gólem, který tým Diega Simeoneho v deseti zápasech této sezony inkasoval, a zdálo se, že ho to probudilo. Samuel Lino se dostal do slibné šance, ale z dobré pozice přestřelil. Krátce před poločasovou pauzou to však byli opět domácí, kteří mohli zdvojnásobit náskok. Pavlidis z malého vápna dorážel střelu, ale jeho pokus zastavila tyč.

Na druhý gól však Orli nemuseli čekat dlouho, protože krátce po přestávce zasáhl VAR a nařídil penaltu za faul na Pavlidise. Té se chopil Ángel Di María, který s klidem poslal balon do sítě a zvýšil vedení na 2:0. O několik minut později měl Argentinec další šanci, když se prosadil v souboji jeden na jednoho, ale jeho střelu Oblak zlikvidoval.

Atlético se ani po dalších hrozbách se strany Benfiky nedokázalo vzpamatovat, a to potrestal Alexander Bah, který z rohového kopu zvyšoval již na 3:0. Po Bahově gólu se hosté úplně odevzdali, a Benfica tak zásluhou Orkuna Kokcua přidala z penalty ještě jeden gól do sítě bezmocného Jana Oblaka. Domácí tak navázali na svou působivou sérii, jelikož na Estádio da Luz vyhráli již devět zápasů v řadě.

Autor: Livesport.cz / Matt Jones

Komentáře (27)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pepesma

1:3

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Tromas

K čemu platím ty kokoty z O2 když nejsou schopný tenhle zápas vysílat

Reagovat
Tromas

Pošle někdo stream?

Reagovat
Jordi Alba

Dřív toho bylo hodně tady, třeba najdeš.

http://www.rojadirecta.eu/

Reagovat
Tromas

Díky našel jsem

Reagovat
avicii

Neni už na čase vyhodiť Simeoneho? ...už pár rokov mi príde na hlavu obhajovať jeho štýl hrania, ved míňajú kopec peňazí a hrajú sračku...

Reagovat
Benfica

Dnes mozu byt radi, ze skoncili len s 4

Reagovat
Salfovic

S tím obrovským finančním odstupem, jaké má Atlético oproti zbytku ligy (krom B a R) není pravidelné uhrávaní top4 už nic chvályhodného a měl by to zvládnout každý kvalitní trenér.

S Cholem už je to jen přecházení na místě.

Reagovat
svkopeth

No moment. A o čo teda majú každý rok hrať? Oproti Realu rozpočet 40%, 70% vs. Barcelona. Aj to iba kvôli tomu, že Barcelona je kúsok od krachu a zachraňuje to vyťahovaním juniorov z klobúka.

Odkedy prišiel Simeone, Atlético malo do posledného leta net spend 40mil. Za rovnaký čas Real skoro 300mil a Barcelona 600mil. To, že za jeho koučovania 2x vyhrali ligu je malý zázrak. Atlético môže bojovať o titul v ESP vtedy, keď má niekto z Clásicov zlú sezónu a Atlético naopak ide nad svoje možnosti.

Kvalitných trénerov bolo v Atléticu pred Simeonem dosť. Dobre si pamätám, že ak niekto vydržal rok, tak bol úspešný. Díky, neprosím.

Reagovat
celeb

a v porovnaní s Gironou?

ATM už min. 3 roky hrajú totálnu sračku s výborným tímom. Cholo je vyhorený, už to tu min. 2 roky píšem

Reagovat
svkopeth

Girona má za sebou jednu dobrú sezónu. Tento rok budú uprataní do stredu tabuľky. Pozri kam sa od Simeoneho príchodu pohli Sevilla, Villarreal alebo Valencia. Progres sa dá povedať max o Real Sociedad.

Atlético vôbec nemá výborné mužstvo. S prižmúrením oka má Simeone k dispozícii dobrú základnú jedenástku (minulý rok a rok predtým ani to). Obrana s vekovým priemerom hospicu. A na lavičke hovno - predražené hovno, neskúsené hovno, furt zranené hovno. Takže keď sa zraní Le Normand, Barrios a nebodaj Griezmann, Koke alebo Correa, tak to môžu zabaliť. 3 roky žiada vedenie o 5ku a nevedia mu priniesť nikoho ešte predajú K'doga.

Príchody Gallaghera, Álvareza a Le Normanda potešili, ale to mužstvo potrebuje podstatne viac, hlavne do obrany a na DMko.

Paradoxne by najväčšou posilou v tejto sezóne mohol byť odchod fyzio kouča Ortegu do dôchodku a podpísanie Piñedu. Giménez do začiatku októbra neodohral toľko zápasov ešte nikdy predtým.

Reagovat
svkopeth

Nevravím, že včerajšok nejde aj na jeho vrub, ale nie, nie je na čase Simeoneho vyhodiť.

"Veď míňajú kopec peňazí" - práveže vôbec - od sezóny 19/20 boli do posledného leta v zelených číslach. Od odchodu Rodriho do City a Thomasa do Arsenalu žiada klub o pivota a dostal Kondogbiu, De Paula, neskúseného Vermeerena, Serrana naspäť z hosťovaní, kde nič nehral a teraz Gallaghera. Ani s jedným mu vedenie teda nepomohlo a furt tú pozíciu hrá Koke, ktorý nie je DM, a keď má zlý deň, tak padá celé mužstvo. Z juniorky sa objavil Barrios, ten je zranený a tiež nie je DM. Normálneho stredného obrancu a nie Witsela alebo Felipeho zadarmo mu vedenie prinieslo teraz v Le Normandovi, ktorý asi bude out tak 3-6 mesiacov.

Včerajšok si ale za klobúk Simeone nedá.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Elliasson

Co na to napsat... Gratulace.

Reagovat
Benfica

Neuveritelne

Reagovat
svkopeth

Reagovat
Messiáš

Neuvěřitelná ostuda. To, jak trapně hraje Atletico venku, je pomalu na nějakou zevrubnější studii. Kádr mají na to, aby dominovali proti většině soupěřů. Nicméně dneska je držel akorát Oblak od ještě většího debaklu. Simeoneho výběr sestavy nechápu, ovšem ta střídání byla dost možná ještě horší. Javi Galan zahrál výborně v minutáži, kterou dostal proti Realu a dneska zůstane celý zápas na lavičce. Naprosto se ukazuje, že v obraně to všechno stojí na Le Normandovi. Gimenez s Reinildem tam plavali jak v bazénu. Na lavičce zůstal Roro Riquelme, který vždycky patří k tomu lepšímu, pokud je na hřišti. Za stavu 0:2 žádná reakce. Naprosto v klidu tam mohl dát Simeoneho Lengleta a dopřát mu konečně minuty.

Zranění Llorenteho už je jen třešničkou. Pořádná facka, zasloužená prohra, která přišla možná né v nejhorší chvíli, ale stejně jsem zvědav, jak se to projeví do dalších zápasů

Reagovat
Phillipinho

Jako sundat o polocase Griezmanna, Kokeho a De Paula a dat v Lize mistru do hry Javiho Serrana, ktery se posledni dve sezony neprosadil na Ibize ani ve Sturm Grazu, to je kumst.

Reagovat
Kluivert9

Co ten mladej Simeone? Má na to, nebo jen protekce?

Reagovat
Phillipinho

Nema

Reagovat
DelPiero137

Na zaklade vysledku to vyzera na velmi silnu Benficu, Atletico tomu asi islo dost naproti ako citam.

Skoda, supiska sa obmenila celkom sypmaticky. Bolo by zaujimave sledovat toto Atletico keby to Diego ponal trocha inak.

Reagovat
Indio

Na o2 to nebylo, asi jsem rád že jsem to neviděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele