Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 1, 2. kolo
10.09.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Giorgi Kočorašvili (© AFP)

Gruzie zůstává stoprocentní, Albánce sestřelil výstavní ranou Kočorašvili

Z Gruzie se stává jasný lídr české skupiny Ligy národů, což potvrdil i její poslední zápas. V něm si Gruzie opět připsala všechny tři body, tentokrát jí za oběť padla Albánie. Utkání rozhodla jediná přesná trefa, o níž se postaral Giorgi Kočorašvili.

Belgický sudí Erik Lambrechts jistě doufal, že duel dvou horkokrevných národů se obejde bez incidentů a přílišného vzrušení. A měl pravdu, protože úvodní minuty se opravdu spíš vlekly a ani jeden z týmů nikam výrazně nespěchal. První vážnou situaci měli na svědomí domácí, konkrétně Arbër Hoxha, jehož rána ale prosvištěla nad břevnem gruzínské branky. Stejně dopadl na opačné straně pokus Otara Kiteišviliho.

To byl ostatně dost aktivní hráč, možná nejlepší na trávníku v rozmezí prvních pětačtyřiceti minut. I druhá polovina utkání se nesla převážně v klidném tempu. Občas se někdo z obou jedenáctek rozhodl provětrat rukavice jednoho z brankářů, ale tomu vždy scházela jak razance, tak přesnost. Asaniho ránu tečoval Dvali těsně vedle, Kvaracchelija také nebyl úspěšný.

Krátce poté už se ale skóre konečně změnilo. A byla to výstavní rána, kterou vymyslel a provedl Giorgi Kočorašvili. Seběhl si z levé strany na střed a vypálil dělovku, která se otřela o břevno a zapadla do sítě. Albánci se na odpověď nezmohli a kdyby mířil v 88. minutě Zuriko Ditaišvili trochu lépe, mohli Gruzínci vyhrát ještě vyšším rozdílem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele