Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 1. kolo
06.09.2024 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Youri Tielemans v utkání s Izraelem (© AFP)

Belgie neměla problémy s Izraelem, zaskvěl se hlavně De Bruyne

Trenér Domenico Tedesco si užil první duel svých svěřenců v Lize národů a za dobrý výsledek děkuje zejména umění hlavního playmakera Belgie. Kevin De Bruyne si v zápase připsal dvě branky a měl lví podíl na porážce Izraele 3:1.

Zápas v Debrecínu měl jasného favorita, i když se Belgičané nemohli spolehnout na domácí prostředí. Favoritem byli a hodlali to dokázat na hřišti. Trenér Tedesco poslal na plac to nejlepší, co měl k dispozici, což znamenalo i hvězdného De Bruyneho, Tielemanse nebo Dokua s Opendou. Což jsou velmi rychlí hráči, kteří měli dělat obraně Izraele značné problémy. Hosté se spoléhali především na kreativní možnosti mladíka Gloukha.

Od prvních momentů patřilo hřiště Belgičanům, ať už se o průniky snažil Lukebakio, Castagne nebo Doku. Domácí tlačili svého soka u jeho brány, ale zatím se jim nedařilo definitivně zlomit jeho obranu. To se povedlo až po jednadvaceti minutách. Jérémy Doku opět využil své rychlosti, prosvištěl do vápna z pravé strany a přízemním centrem našel svého kapitána, tedy Kevina De Bruyneho. Ten už si s tak snadným úkolem poradil a bezpečně poslal míč do sítě - 1:0 pro Belgičany.

Jenže Tedescovi svěřenci ještě neměli vyhráno. Deset minut před koncem první půle totiž Izrael dokázal překvapivě srovnat. Rychlé napadání nedělalo Belgii dobře, De Bruyne ztratil míč a rychlým centrem se balon dostal na hlavu Anana Khalailyho. Ten možná ještě hledal své kolegy, nicméně jeho pokus si do vlastní sítě nešťastně srazil obránce Timothy Castagne.

Ještě v nastaveném čase málem přišla další rána, neboť Koen Casteels byl překonán Solomonem. Ten však stál v jasném ofsajdu a jeho branka platit nemohla. Belgičané zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a tři minuty po změně stran se prosadili. Loïs Openda sklepl míč po krásném centru na nohu Youriho Tielemanse a ten propálil vše před sebou.

Odpor Izraele se Belgii podařilo definitivně zlomit jen o tři minuty později, když byl Openda faulován ve vápně. To byl jasný povel pro De Bruyneho, který nezaváhal a poslal brankáře Gerafiho na opačnou stranu brány. A to nemusel být poslední gól, neboť jen o čtyři minuty později byl Openda znovu faulován a znovu se kopala penalta. Teď se vyměnil exekutor, jenže sám Openda tíhu okamžiku nezvládl a nechal vyniknout brankáře Gerafiho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele