Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 4. kolo
14.10.2024 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy maďarských reprezentantů. (© Elvis Barukcic / AFP)

Dvougólový Szoboszlai namotivoval maďarské fanoušky k výletu do země tulipánů

Maďaři vyhráli ve čtvrtém kole Ligy národů na půdě Bosny a Hercegoviny 2:0. Klíčovým mužem pro hostující tým byl záložník Liverpoolu Dominik Szoboszlai, který obstaral obě branky. Celek ze středu Evropy se bodově dotáhl v tabulce na druhé Nizozemce, za nimiž zůstává jen kvůli horšímu skóre. Příznivci Maďarska tak budou v příštím zápase svého týmu, jenž se odehraje v Amsterdamu, doufat ve zdolání favorita k uzmutí druhé příčky.

Po bezbrankové remíze z minulého měsíce se obě strany zoufale snažily o první vítězství v novém ročníku Ligy národů, a proto chtěly v Zenici brzy udeřit. Byli to málem domácí, kdo během několika vteřin mohl prolomit nerozhodný stav, když Jusuf Gazibegović pravačkou z ostrého úhlu jen těsně minul levou tyč. Maďarsko se postupně dostalo do tempa a Bendegúz Bolla donutil Nikolu Vasilje k nádhernému zákroku po bleskovém voleji.

O chvíli později brankář odolal i hlavičce Barnábáse Vargy. Rostoucí tlak Maďarů se ale nakonec vyplatil, když kapitán Szoboszlai převzal přihrávku od Zsolta Nagyho a nonšalantně uklidil míč do vzdálenějšího rohu branky. Bosna se poté do konce poločasu nemohla dostat do tempa a v šatně měli její hráči dost důvodů k zamyšlení.

Jediný střídající hráč v poločasové přestávce, Nail Omerovič, se rychle stal středem pozornosti. Při své první akci ve druhé půli srazil uvnitř šestnáctky Nagyho, což velmi potěšilo Szoboszlaie. Ten se totiž chopil následné penalty, kterou suverénní ranou do levého dolního rohu proměnil. Trenér Sergej Barbarez poté provedl i další střídání ve snaze změnit průběh zápasu, nicméně Zmajevi se do utkání již vrátit nedokázali, a tak si po závěrečném hvizdu připsali devátou porážku v posledních 11 zápasech.

Naopak svěřenci Marca Rossiho se po výhře dostali do souboje s Nizozemskem o druhé postupové místo ze skupiny A3. Jejich vzájemný duel proběhne 16. listopadu v Amsterdamu.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele