Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 1, 2. kolo
08.09.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Opus Arena, Osijek

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Chorvatsko díky Modrićově ráně porazilo Poláky

Chorvatsko si připsalo velmi důležitou výhru v Lize národů, svůj druhý zápas zvládlo a na domácí půdě obralo o všechny tři body hosty z Polska. Domácí byli po většinu utkání lepším týmem, k výhře je nasměrovala ikona Luka Modrić.

Ten vyběhl na trávník s kapitánskou páskou na ruce a doufal, že povede své méně zkušené kolegy za třemi body. V Osijeku diváci na první větší šanci čekali do 21. minuty a měl ji na svědomí právě Modrić. Rychlý brejk dostal míč k jeho nohám, Modrić udělal jednu kratší kličkou a utaženou ranou mířil na brankáře Skorupského. Přestřelil jen o pár čísel. Chorvatsko bylo i nadále aktivnějším týmem, zato Poláci se směrem dopředu tak úplně nechytali.

Další centrovaný míč v pokutovém území Poláků si našel Igor Matanović a krásně se pověsil do vzduchu. Jeho volej ale moc radosti Chorvatům neudělal, protože letěl hodně vysoko nad bránu. Stejný hráč dostal skvělý pas o pár minut později, odstavil si tělem obránce a zamířil, mířil však příliš razantně a mimo bránu. Polsko ožilo až po změně stran. Nicola Zalewski udělal pár rychlých kroků s míčem směrem do vápna a vypálil hodně štiplavou ránu. Brankář Livaković s ní měl velké potíže, ale nakonec mu pomohli jeho obránci.

Právě ve chvíli, kdy se Polsko evidentně dostalo do zápasu a nadechovalo k nějaké větší aktivitě, inkasovalo. Po faulu u vápna si vzal míč na starosti jeden z nejlepších technických hráčů v Evropě a z pozice kapitána vstřelil úžasný gól přímo přes zeď mimo dosah brankáře Skorupského - 1:0. O chvíli později mohl zvýšit na 2:0 Matanović, jenže jeho pokus tentokrát zastavilo břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele