Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 2, 1. kolo
06.09.2024 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

Francie vstřelila svůj nejrychlejší gól v historii, přesto doma prohrála s Itálií 1:3

Přestože francouzští fotbalisté vstřelili díky Bradleymu Barcolovi ve 12. sekundě zápasu s Itálií nejrychlejší gól ve své historii, podlehli v úvodním zápase v rámci Ligy národů A doma svému rivalovi 1:3 a do skupiny 2 si tak připsali první tři body Italové. Ti totiž ještě v prvním poločase srovnali a ve druhé půli skóre dvěma góly otočili. Italové tak Francouze porazili po třech předchozích prohrách ve vzájemných zápasech.

Hned po výkopu Italů sebral Barcola míč Giovannimu Di Lorenzovi a překonal gólmana Gianliugiho Donnarummu. Zanedlouho mohli Italové vyrovnat, Andrea Cambiaso poslal míč z pravé strany před bránu, Davide Frattesi však ze šesti metrů hlavičkoval pouze do břevna. Ve 30. minutě však už bylo srovnáno, po přihrávce Sandra Tonaliho se opřel za pokutovým územím do míče Federico Dimarco a trefil se přesně do horního rohu brány.

Hned po přestávce navíc Italové otočili skóre, když Mateo Retegui poslal míč na zadní tyč pro Frattesiho, který ve skluzu pohodlně překonal brankáře Mikea Maignana. Záložník Interu Milán navíc vzápětí mohl zvýšit skóre, po centru Dimarca však jeho hlavičku vyrazil Maignan. O zvýšení skóre se postarali v 74. minutě dva střídající hráči Itálie. Destiny Udogie z levé strany připravil ideální přihrávku pro Giacoma Raspadoriho, který nedal střelou k tyči Maignanovi šanci.

Francie tak v Lize národů pokračuje v neradostné bilanci - vyhrála jediný z posledních sedmi zápasů. Italové se v příštím zápase skupiny 2 utkají v pondělí v Budapešti na neutrální půdě s Izraelem, který v prvním utkání na stejném místě podlehl 1:3 Belgii. Ta změří v pondělí síly v Lyonu s Francií.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele