Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 2, 1. kolo
07.09.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

Irsko na Anglii nestačilo, skolily ho dvě známé tváře

Trenérská premiéra v minisouboji dvou nováčků dopadla lépe pro anglického kouče Lee Carsleyho, jehož svěřenci se z Irska vrací se třemi body. Ty jim zajistilo duo hráčů, kteří dřív reprezentovali právě Irsko - Declan Rice a Jack Grealish.

Irští fandové byli od začátku hodně slyšet, povedlo se jim přehlušit i anglickou hymnu. Ani to ale Angličany nevyvedlo z rovnováhy, neboť v klidu kontrolovali vývoj utkání a kombinovali na vlastní polovině. Zároveň se nedá říct, že působili nějakým zataženým nebo příliš takticky svázaným dojmem, což byla oproti předchozí éře Garetha Southgatea docela příjemná změna. Ani tak nemuseli na první branku čekat moc dlouho.

Angličanům stačilo jen 12 minut na to, aby se poprvé v utkání prosadili. Po akci z pravé strany vápna se balon dostal do skrumáže tří těl, od nich se odrazil k Declanu Riceovi a 25letý záložník propálil všechno, co měl před sebou. Ze slušnosti pak Rice gól neslavil, byť negativním komentářům a ohromujícímu pískotu se stejně nevyhnul.

Takže Jack Grealish si asi řekl, že je jedno, jestli slavit branku bude, nebo ne. Takže když Declan Rice rozjel rychlou akci a kombinoval se Sakou, naběhl si do vápna. Počkal na nahrávku od Rice a uklidil ji přesnou ranou k tyči, kam se brankář Kelleher natahoval marně - 2:0.

Irům se nedala upřít snaha, ale velmi často hloupě přicházeli o míč. Přesnost přihrávek byla dalším faktorem, který vedl k dominanci Anglie nad Iry. A to jak v prvním, tak i druhém poločase, neboť i v něm Irové projevovali příliš velký sklon k chybám. Velkou šancí na zdramatizování pohrdl po hodině hry Knight, jenž pálil mimo tři tyče. A poslední pokus Saky zlikvidoval hodně efektním zákrokem Pickford, takže se skóre už neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele