Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 2, 2. kolo
10.09.2024 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Řecka (© AFP)

Řecko po změně stran vstřelilo dvě branky a porazilo domácí Iry

Fanoušci na Aviva Stadium další radost nezažili, protože domácí Irové nestačili v posledním klání tohoto bloku Ligy národů na Řeky. Po bezbrankové první půli se hostující celek zlepšil a zásluhou dvojice Ioannidis - Tzolis si připsal tři body.

První minuty mnoho zajímavého nenabídly, úvodní šanci měli až v jedenácté minutě Řekové. Domácí obrana nechala vyskočit nehlídaného Konstantinose Koulierakise, který zakončil centr od Chatzigiovanise jen těsně nad bránu, jež strážil brankář Kelleher. Ten musel zasahovat i po pětadvaceti minutách, když ho k zákroku donutila přízemní rána z kopačky Bakasetase. Kelleher ale svoji úlohu zvládl a míč odrazil mimo.

Domácí sice skórovali, když nádhernou ranou poslal míč pod břevno Ogbene, jenže ten si přebíral balon v ofsajdu a gól platit nemohl. Platila až trefa Řeků ze začátku druhé půle. Fotis Ioannidis totiž dostal u vápna Irů plno prostoru, rozhlédl se a technickou střelou překonal překvapeného brankáře Kellehera.

Tahle branka sice domácí trochu probudila, ale Řekové velmi dobře bránili a své soupeře dostupovali. Nenechávali jim moc prostoru pro kombinaci a střely Irů se nesetkávaly s úspěchem. Ten neměla ani rána Robinsona mířící do tyče. Úspěch se naopak dostavil na opačné straně po akci Tasose Bakasetase. Ten v 87. minutě nahrál do běhu Christosi Tzolisovi a zkušený útočník si poradil jak s klouzajícím obráncem Collinsem, tak následně i s brankářem Kelleherem - 2:0 pro Řeky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele