Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 2. kolo
10.09.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z utkání Maďarsko - Bosna a Hercegovina. (© AFP)

Dominující Maďarsko ztratilo s Bosnou, brankáře Vasilje nepřekonalo ani jednou

Puskás Aréna v Budapešti se gólu nedočkala, domácí Maďarsko se rozešlo s Bosnou a Hercegovinou jen s bodem. Domácí sice byli jasně lepší a neustále hrozili, jenže nenašli recept na vynikajícího brankáře hostí Nikolu Vasilje.

Tahle skupina je pro Maďary i Bosnu především o tom, kdo se udrží na třetím místě, a kdo spadne o level níž. Protože když máte jako menší fotbalový národ ve skupině Němce a Nizozemce, jiné vyhlídky se asi moc čekat nedají. Maďaři potřebovali napravit úvodní selhání, to samé se ale dalo říct i o Bosně. A domácí začali velmi dobře. Od začátku napadali, diktovali tempo hry a nenechávali Bosnu dostat se do zakončení.

V 17. minutě domácí poprvé zaujali povedenou akcí, když se po rohovém kopu pověsil do vzduchu Barnabás Varga a jeho perfektní hlavičku opřenou o odraz od země zlikvidoval brankář Vasilj na poslední chvíli perfektním skokem. Skvělý zákrok musel 28letý brankář vytáhnout i po půlhodině hry, když ho pořádně protáhl Zsolt Nagy jedovatou ranou k tyči.

I po změně stran byli nadále aktivnější domácí hráči, kteří uměli rychle kombinovat s míčem na vlastní polovině a především na polovině Bosny. Dokonce se musel zkušený kanonýr Edin Džeko zapojovat do obranných prací a často se vracel pro míč na vlastní polovinu. Někdejší střelec Manchesteru City nebo AS Řím na sebe upozornil v 67. minutě, kdy rovnou z voleje pálil po centru ze strany, jenže brankář Dénes Dibusz byl na zemi včas. Asi největší šanci utkání měl na svědomí záložník Liverpoolu Dominik Szoboszlai. Postavil se k zahrávání rohového kopu a nádhernou technickou ranou otřel míč o břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele