Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.10.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Denzel Dumfries (© AFP)

Nizozemci i bez vyloučeného Van Dijka vyrovnali v závěru zápas v Maďarsku

Nizozemsko gólem Denzela Dumfriese v závěru zachránilo remízu 1:1 v zápase Ligy národů v Maďarsku. To tak bodovalo poprvé po osmi předchozích prohrách s Nizozemci.

Hosté okamžitě převzali kontrolu nad zápasem, i přes počáteční převahu Nizozemska to ale byli domácí, kdo byl blíže k otevření skóre, když se po rohovém kopu dostal na hranici pokutového území k míči Roland Sallai, jeho pokus se ale otřel jen o vnější stranu tyče. Sallai byl i nadále trnem v oku Nizozemců a těsně po půlhodině hry otevřel skóre. Zsolt Nagy se uvolnil na levé straně a jeho přihrávka našla útočníka Galatasaraye zcela osamoceného na zadní tyči, kde se z bezprostřední blízkosti prosadil.

Zmatek při odkopu od maďarské branky umožnil Nizozemsku těsně před přestávkou zahrávat nepřímý volný kop z deseti metrů od brány, ale Cody Gakpo poslal svůj pokus jen do zdi. Svěřenci Ronalda Koemana po přestávce zvýšili tempo, ale křížná přihrávka Joshuy Zirkzeeho jen těsně minula skluzujícího Denzela Dumfriese.

Střídající Brian Brobbey měl 10 minut před koncem velkou šanci vyrovnat, ale zamířil těsně vedle. Hned poté byl kapitán Nizozemců Virgil van Dijk byl vyloučen, přesto se hosté v 83. minutě dočkali vyrovnání, když Dumfries po přímém kopu Gakpa přesnou hlavičkou umlčel diváky.

Remíza ponechává Maďarsko na třetím místě skupiny A3 tři body za Nizozemskem, které ztrácí dva body na vedoucí Německo.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pták Jebák

3:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
ignor24

Reagovat
oli9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele