Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 1. kolo
07.09.2024 20:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Německo - Maďarsko 5:0

Popáté za poslední tři roky se proti sobě postavily národní týmy Německa a Maďarska a tentokráte se jednalo o jednostrannou záležitost. Domácí v Düsseldorfu dominovali, soupeře nešetřili a nastříleli mu pět branek.

Kádr německé reprezentace během léta doznal podstatných změn. Po evropském šampionátu se s kariérou rozloučil Toni Kroos, působení v národním týmu následně uzavřeli i Manuel Neuer, Ilkay Gündogan a Thomas Müller. Už bez dlouhodobých opor se pak Německo do Maďarska zakouslo a od začátku mělo jasně navrch.

Poprvé se mohlo skóre měnit už po dvaceti minutách. Akci rozjel Florian Wirtz, od Musialy se míč dostal k Füllkrugovi a ten měl obrovskou možnost, kterou skvělým zákrokem zneškodnil Gulácsi.

Útočník West Hamu United ovšem nemusel smutnit dlouho. O sedm minut později předvedla hostující obrana další kolaps, na malém vápně se zcela sám ocitl Musiala, místo zakončení volil přihrávku na ještě volnějšího Füllkruga a ten měl už snadnou úlohu - 1:0.

V základní sestavě Německa se znovu objevil i Kai Havertz a ofenzivní fotbalista Arsenalu měl dlouho smůlu. Poprvé se ho držela ve 33. minutě, když po centru Pascala Große hlavičkoval jen do břevna. I proto si favorit do kabiny odnášel jen jednobrankový náskok, po změně stran se ale vše změnilo.

A opětovně se pod to podepisovala děravá maďarská defenzíva. V 58. minutě vyslal kolmici Wirtz, Musiala pláchl všem obráncům, ve vápně si míč v klidu zasekl a následně ho uklidil za záda brankáře - 2:0.

V 66. minutě si oba aktéři druhé gólové situace role prohodili, Musiala tentokráte posunul na Wirtze a ten rychlou střelou z hranice pokutového území rozvlnil síť potřetí. O chvíli později zkoušel znovu neúspěšně štěstí Kai Havertz, který podruhé v zápase rozezvučel jen břevno.

O vítězi bylo rozhodnuto a řešila se jen výše skóre. V 77. minutě znovu sklapla naprázdno ofsajdová past Maďarska, Musiala poslal do šance Pavloviće a i když jeho zakončení nebylo ideální, na překonání Gulácsiho to stačilo - 4:0.

Až deset minut před koncem se o slovo konečně přihlásili i hosté a po střele Kevina Csobotha se musel vyznamenat Ter Stegen. Maďarsko se čestné trefy nedočkalo, naopak ještě jednou inkasovalo. Kai Havertz vybojoval pokutový kop, když ho nedovoleně zastavil Willi Orbán, sám si vzal míč a s přehledem dal výsledku konečnou podobu - 5:0.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele