Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 3, 2. kolo
10.09.2024 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Hlavičkující Denzel Dumfries v utkání proti Německu (© AFP)

Nizozemci v Amsterdamu remizovali s Německem a připsali si rekord

Ve druhém kole skupiny A3 Ligy národů se mezi domácím Nizozemskem a Německem zrodila remíza 2:2. To mimo jiné znamenalo, že Oranjes skórovali už ve 27. po sobě jdoucím duelu na vlastní půdě.

Solidní představení Němců na domácím Euru bylo po období špatných výsledků vítanou změnou a sobotní vítězství 5:0 nad Maďarskem bylo dalším důkazem, že svěřenci Juliana Nagelsmanna jsou připraveni vrátit se na vrchol mezinárodní scény. Cesta do Amsterdamu představovala pro Německo první skutečnou zkoušku v této nové éře, zejména proto, že Oranjes v posledním zápase porazili Bosnu a Hercegovinu 5:2. Ve formě hrající domácí nejevili žádné známky únavy a ve 2. minutě udeřili i proti Němcům. Ryan Gravenberch přihrál Tijjanimu Reijndersovi, který měl dostatek času a prostoru, aby prostřelil mezi nohama Marca-André ter Stegena.

Svěřenci Ronalda Koemana mohli vést o dva góly, kdyby Denzel Dumfries usměrnil svou hlavičku po volném přímém kopu Xaviho Simonse mezi tři tyče. V dalším průběhu poločasu však Německo získávalo stále větší převahu a do přestávky otočilo vývoj zápasu. Nejprve Deniz Undav vstřelil svůj první gól za Německu poté, co dorazil Wirtzovu střelu, a poté se Joshua Kimmich poprvé prosadil jako kapitán, když zakončil bleskovou akci, do níž se zapojili Robert Andrich, David Raum a Undav.

Nizozemci v poločase prohrávali možná trochu nešťastně, ale trvalo jim jen několik minut, než po návratu na trávník znovu srovnali. Brobbey v pokutovém území předložil míč Dumfriesovi a ten hlavou skóroval. V pohledné druhé půli pak mohl vrátit Němcům vedení Kai Havertz, neuspěl však ani on, ani na druhé straně Gravenberch, jenž k dobrému zákroku přinutil Ter Stegena.

Nakonec se oba týmy musely spokojit s remízou. V čele skupiny tak mají shodně po čtyřech bodech, ačkoli Německo je díky lepšímu rozdílu ve skóre první. Nagelsmann a spol. se v říjnu utkají s Bosnou, zatímco Nizozemsko se střetne s Maďarskem.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

1:3 míč těžký match ale nejspíše asi vyhrají hosté z Německa pls

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele