Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 3, 2. kolo
09.09.2024 20:45 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Erling Haaland (© twitter.com/EURO2024)

Norsko si připsalo první výhru, Rakousko nestačilo na Haalanda

Po minulém utkání vládlo v norském kempu zklamání, protože se proti Kazachstánu obecně čekalo mnohem víc než jen remíza. Nedostatek produktivity si Norové ale brzy vynahradili, když si poradili s Rakouskem. O třech bodech opět rozhodl Erling Haaland.

Z minulého utkání se Norové chtěli poučit a hned od začátku zařadili proti silnějšímu soupeři na vyšší rychlostní stupeň. Trenér Solbakken udělal jednu změnu oproti prvnímu utkání, když stáhl mladíka Antonia Nusu a nahradil jej Felixem Myhrem. A dobře udělal, protože to byl právě Myhre, který se prosadil jako první. Změnu skóre potvrdil v deváté minutě, když si naběhl na nahrávku od zkušenějšího kolegy Alexandera Sørlotha, připravil si míč na střelu a krásným obstřelem se postaral o první gól utkání.

Ve středu dění se chtěl ocitnout také kapitán Martin Ødegaard, jenže tomu se nedařilo zbavit se několika stínujících obránců. Nory navíc začala trápit vynucená střídání. Jako první zápas ukončil předčasně Andreas Hanche-Olsen, který se vydal do péče lékařů už po 27 minutách. Tou dobou navíc Rakušané začali nepříjemně dotírat na domácí obranu. Jako první to střelecky zkoušel obránce Mwene a sledoval, jak jeho rána končí jen těsně vedle tyče.

Mnohem přesnější už ale byl Marcel Sabitzer, jemuž se povedlo srovnat. Psala se 37. minuta, když Laimer vyslal krásnou nahrávku na Wimmera, který celou akci ještě vyšperkoval vysunutím nabíhajícího Sabitzera. Zkušený záložník ze strany dokázal zakončit a prostřelil brankáře Nylanda.

Nory mohl po změně stran spasit nejprve kapitán Martin Ødegaard, jehož rána ale zamířila jen do boční sítě. Stejný hráč musel po faulu se Schmidem v 67. minutě ze hřiště. A jen ze šatny tak viděl, jak Nory opět zachránil Erling Haaland. Deset minut před koncem utkání si totiž zpracoval centr, poradil si se dvěma obránci a střelou do protipohybu brankáře Pentze rozhodl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele