Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga A - skupina 4, 1. kolo
05.09.2024 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Luka Jovič v utkání proti Španělsku (© AFP)

Španělsko neskórovalo a veze ze Srbska jen bod

První trochu překvapivý výsledek úvodního programu měli na svědomí Srbové a Španělé. Stadion Majka Mitiće totiž za více než 95 minut hry neviděl ani jednu branku, což je pro Španěly velmi negativní výsledek.

V Bělehradu se představili poslední šampioni Evropy s jasným cílem - odvézt si všechny tři body. Je pravda, že nepřijeli v úplně nejsilnější možné sestavě, ale přesto se výhra očekávala. Domácí ovšem dávali jasně najevo, že nenechají svému soupeři nic zadarmo. Zejména dvojice Lukić a Ilić měla pro strach uděláno a střed hřiště se stal pro Španěly těžko proniknutelným. Španělé sice drželi míč na svých kopačkách, avšak kromě několika rychlejších pohybů s balonem u nohy to nikam nevedlo.

Větší šanci měli po půlhodině hry domácí. Živković se nenechal odstavit od míče a ještě k tomu krásnou diagonálou uvolnil nabíhajícího Luku Joviće. Toho sice nikdo nehlídal a Jović se dostal dokonce až před brankáře Rayu, jenže potvrdil, proč na něj v AC Milán nechtějí spoléhat. Balon totiž poslal nepochopitelně mimo!

Španělé i po změně stran zůstali duchem ještě v šatně. Trochu je probudil svým přímým kopem Ilić, který zamířil těsně vedle. O pár minut později se dostal k míči po Yamalově centru Carvajal, ale zkušený bek volejem mířil nad bránu. Pak Španělsko zase na chvíli upadlo do letargie, z níž ho probudila až akce Grimalda. Dvacet minut před koncem Grimaldovu ránu z přímého kopu musel Rajković s vypětím sil vyrážet před sebe, kde na poslední chvíli zasáhli jeho obránci. Centrovaný míč od Grimalda zase ke konci utkání poslal mimo tři tyče hlavičkující Joselu, a tak se obě jedenáctky rozešly smírně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele